Ο Lauda "τα χώνει" σε Ecclestone και Montezemolo

Ο Lauda "τα χώνει" σε Ecclestone και Montezemolo

"Όταν κέρδιζε η Red Bull όλα ήταν ΟΚ. Τώρα που κερδίζει η Mercedes όλα είναι στραβά" λέει ο Αυστριακός

Aμέσως μετά τον αγώνα της Αυστραλίας ο Bernie Ecclestone έσπευσε να δηλώσει ότι ο ήχος που βγάζουν τα μονοθέσια με τους καινούργιους κινητήρες είναι έως και απαράδεκτος και κάνει κακό στο σπορ.

Λίγο αργότερα, ο Montezemolo γκρίνιαξε για τους κανονισμούς με την ποσότητα του καυσίμου και ζήτησε αυτή να αυξηθεί για να μην οδηγούν οι πιλότοι της F1 με το μυαλό στο... οικονομόμετρο.

Απάντηση και στους δύο και μάλιστα σε υψηλούς τόνους έδωσε ο Niki Lauda. Ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος της Mercedes AMG (είναι και μέτοχος της εταιρίας σε ποσοστό 10%), δήλωσε πως οι δηλώσεις και των δύο απαξιώνουν το σπορ. Οι κανονισμοί ισχύουν για όλους και το γεγονός ότι η Mercedes κατάφερε να ξεχωρίσει στους πρώτους αγώνες της χρονιάς, δείχνει απλώς ότι η ομάδα έκανε την καλύτερη δουλειά από όλους της τους αντιπάλους.

Ο Niki Lauda είναι της άποψης πως δεν κατηγορείς εκ των υστέρων το προϊόν σου, διοτί απλά του κάνεις πολύ καλό αντί να το βελτιώσεις. Φανταστείτε - είπε ο Αυστριακός - τον Ron Howard να έλεγε λίγο πριν βγει το “Rush” στις αίθουσες, πως αυτή ήταν η χειρότερη ταινία του. Ουδείς θα πήγαινε να το δει. Λοιπόν, αυτό κάνουμε κι εμείς, και καταστρέφουμε το δικό μας άθλημα. Νομίζω ότι όλα ξεκίνησαν στην Αυστραλία, επειδή οι διοργανωτές έκαναν παράπονα τον ήχο και ο Bernie έκανε παράπονα από την πρώτη μέρα για το θέμα αυτό.

Μετά ήρθε ο Montezemolo και είπε ότι δεν υπάρχει αρκετό καύσιμο. Αν ο καθένας έλεγε το δικό του πρόβλημα τι θα γινόταν, διερωτήθηκε ο Lauda για να προσθέσει: Δεν έχω δει πιο ηλίθια προσέγγιση σ’ ένα πρόβλημα. Μπορείς να το κάνεις αυτό; Δεν μιλάω σαν άνθρωπος της Mercedes. Είναι γελοίο.

Δε με νοιάζει ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα κατέληξε ο Lauda.Είναι όμως άδικο τώρα να μιλάνε όλοι επειδή κερδίζει η Mercedes. Η Red Bull και ο Vettel κέρδισαν τους τελευταίους 9 αγώνες πέρυσι, και κανένας δεν είπε τίποτα. Αντί να χαρούμε τώρα που μετά την περυσινή κυριαρχία της Red Bull υπάρχει στην κορυφή κάποιος άλλος - και αυτό είναι το καλύτερο για το άθλημα- γκρινιάζουμε, τόνισε με νόημα ο Αυστριακός...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube