Ο Bernie Ecclestone δεν... τρελαίνεται με την αλλαγή κινητήρων για το 2014 [video]

Ο Bernie Ecclestone δεν... τρελαίνεται με την αλλαγή κινητήρων για το 2014 [video]

Πιστεύαμε ότι αλλάζοντας κινητήρες θα έρθουν στην F1 περισσότεροι κατασκευαστές, αλλά δεν ήρθαν..

Μπορεί οι V8 κινητήρες της F1 να "ζωντάνεψαν" για τελευταία φορά στην Βραζιλία και όλοι πλέον να περιμένουν τους καινούργιους V6 turbo για το 2014, όμως ο Bernie Ecclestone εξακολουθεί να πιστεύει πως η αλλαγή κινητήρων δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα...
 
Μάλιστα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις Ισπανού δημοσιογράφου της αθλητικής εφημερίδας "Marca" είπε πως δεν πιστεύει πως οι αλλαγές κανονισμών για το 2014 ήταν κάτι απαραίτητο. 
Νομίζω πως ήταν ένα λάθος, είπε, το οποίο δεν θα αλλάξει όμως και πολλά στην F1. Κατά καιρούς - συμπλήρωσε- έχουμε αλλάξει κανονισμούς αλλά το σπορ δεν άλλαξε δραματικά.
 
Ωστόσο, για του χρόνου που ο ήχος των κινητήρων (και ό,τι αυτό συνεπάγεται) θα είναι διαφορετικός, ο Bernie Ecclestone είπε πως η βασική παράμετρος που βάρυνε την απόφαση για αλλαγή κινητήρων ήταν το οικονομικό. Πιστεύαμε - κατέληξε - πως αν κάναμε πιο οικονομικό το σπορ θα προσελκύαμε πρερισσότερους κατασκευαστές.Αλλά κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν έγινε.
 
Τέλος, αναφερόμενος στους αγώνες για το 2014, δεν επιβεβαίωσε αν η Κορέα και το Νew Jersey θα βρίσκονται στα καλαντάρι του 2014. Ήταν όμως κατηγορηματικός για την απουσία του Μεξικό και της Ινδίας. 
 
Δείτε πως γιόρτασε η Red Bull την τελευταία ημέρα των V8 της Renault

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube