Montezemolo: Είχαμε σχεδόν συμφωνήσει με τον Senna να έρθει στη Ferrari

Montezemolo: Είχαμε σχεδόν συμφωνήσει με τον Senna να έρθει στη Ferrari

Ο πρόεδρος της Ferrari αποκάλυψε 20 χρόνια μετά, τις συζητήσεις που είχε με τον Βραζιλιάνο στο σπίτι του στην Bologna.

Ο Senna θα μπορούσε να έχει τελειώσει την καριέρα του στη Ferrari, ή τουλάχιστον να είχε οδηγήσει για τη Scuderia.

Αυτό αποκάλυψε ο Luca di Montezemolo πρόεδρος της Ferrari, o οποίος είπε πως την εβδομάδα πριν το GP της Imola το '94 (και συγκεκριμένα την Τετάρτη 27 1994), ο Senna είχε πάει στο σπίτι του στην Bologna και είχαν συζητήσει πολλή ώρα για την ενδεχόμενη μεταγραφή του στη Ferrari.

Μάλιστα, όπως είπε ο Luca di Montezemolo, είχαν και ταυτόσημες απόψεις σε ό,τι αφορά στη χρήση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων για τα οποία ο Βραζιλιάνος πίστευε ότι η εκτεταμένη τους χρήση θα εμπόδιζε τους οδηγούς να ξετυλίξουν το οδηγικό τους ταλέντο.

Ο Luca di Montezemolo κατέληξε πως όταν χώρισαν με τον Senna συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα για να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες, αφήνοντας να εννοηθεί πως η υπόθεση ήταν τελειωμένη.

Οι δηλώσεις αυτές του Luca di Montezemolo που δημοσιέυτηκαν στο ESPN F1 συνοδεύτηκαν και με μια αναφορά του προέδρου της Ferrari στον Senna με την ευκαιρία των 20 χρόνων από το θάνατό του, στις οποίες τονίζει πως ο Βραζιλιάνος πιλότος είχε μία αδάμαστη θέληση για νίκη και δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά την τελειότητα. Προσπαθούσε συνεχώς να βελτιώνεται. Στα δοκιμαστικά ήταν απολύτως εξωπραγματικός. Όμως και στον αγώνα ήταν ένας σπουδαίος μαχητής, που αμυνόταν πάντα με νύχια και με δόντια. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube