Μια ξαφνική “ένεση” 150 ίππων έστειλε αδιάβαστο τον Verstappen [videos]

Μια ξαφνική “ένεση” 150 ίππων έστειλε αδιάβαστο τον Verstappen [videos]

Αυτό που έμοιαζε με οδηγικό λάθος, ήταν μια μεγάλη και αιφνίδια στιγμιαία αύξηση ισχύoς.

Ο Max Verstappen ισχυρίζεται ότι μια αιφνίδια αύξηση της ισχύος του κινητήρα της Renault κατά 150 ίππους ήταν ο λόγος που έκανε το τετακέ στις κατατακτήριες δοκιμές του GP του Bahrain.

Η Red Bull του Ολλανδού είχε κάνει έναν χρόνο αρκετά καλό για να περάσει στο Q2, και στη φάση εκείνη έκανε μια δεύτερη χρονομετρημένη προσπάθεια. Αλλά στην έξοδο της αριστερής Στροφής 2, το πλάνο δείχνει τον Verstappen να πατά το εξωτερικό κερμπ και ξαφνικά το αυτοκίνητο να αποσταθεροποιείται, να γυρίζει προς τα αριστερά και να χτυπά με τη μούρη στον εσωτερικό τοίχο. Το χτύπημα δεν ήταν αρκετά ισχυρό ώστε να ανησυχήσουμε για τον οδηγό, αλλά το αυτοκίνητο έπαθε αρκετή ζημιά, κατέρρευσε η ανάρτηση και τέθηκε εκτός της μάχης των κατατακτήριων δοκιμών.

Τέτοιου είδους συμβάντα είναι αρκετά συχνά, στη φάση που οι οδηγοί περνούν στο γκάζι, με τον εξωτερικό τροχό πάνω στο κερμπ. Καθώς το αυτοκίνητο αναπηδά, αν ο οδηγός δεν είναι ομαλός με το γκάζι και η παροχή της δύναμης δεν είναι προοδευτική, δεν αργεί να έρθει το τετακέ. Φάνηκε λοιπόν ένα συνηθισμένο οδηγικό λάθος. Αλλά ο Verstappen έχει δείξει ότι δεν είναι επιρρεπής σε τέτοια λάθη.

Επιστρέφοντας στα πιτς, μια ματιά στην τηλεμετρία έδειξε ότι τη στιγμή εκείνη ο κινητήρας της Renault στη Red Bull του Verstappen ανέβασε στιγμιαία, αιφνίδια και απότομα 150 άλογα. Με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να χάσει τον έλεγχο. «Δεν είναι flat out η στροφή, το ξέρουμε. Ζύγιζα το γκάζι, το είχα. Και ξαφνικά χάνω την ουρά. Ήταν πολύ περίεργο. Με 150 επιπλέον ίππους, ενώ είσαι ήδη στο όριο, είναι αδύνατο να κάνεις κάτι», δήλωσε ο Verstappen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube