Μια βροχή θα μας σώσει;

Μια βροχή θα μας σώσει;

Το ενδιαφέρον για τον Grand Prix της Βραζιλίας θα ανέβει κατακόρυφα αν βρέξει και αμβλυνθούν έτσι οι διαφορές των μονοθεσίων.

Μια βροχή κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Bραζιλίας θα άμβλυνε τις διαφορές των μονοθεσίων και ο πιλότος θα είχε κυρίαρχη θέση σε έναν τέτοιον αγώνα. Έτσι θα αποφεύγαμε να δούμε έναν ακόμα αγώνα-σούπα.
 

Οι προβλέψεις όμως δεν συνηγορούν στο να συμβεί κάτι τέτοιο, με την πιθανότητα καταιγίδας να περιορίζεται στο 16%, αλλά ανοιχτό το ενδεχόμενο ψιλής βροχής. Κατά τα λοιπά, οι μετεωρολογικές προβλέψεις μιλούν για νεφοσκεπή ουρανό κατά 94%, θερμοκρασία εδάφους και αέρα 21 βαθμών, υγρασία 90%.

Σε κάθε περίπτωση όμως, και το ψιλόβροχο έχει τη δυναμική να φέρει τα πάνω κάτω.

H θερμοκρασία της ασφάλτου στο Autodromo José Carlos Pace αιφνιδίασε τις ομάδες που την περίμεναν χαμηλότερη, όπως αιφνιδιάστηκαν και στο Texas, αλλά για τον αντίθετο λόγο.

Η ψηλή θερμοκρασία δημιουργεί ένα πρόβλημα στη διαχείριση των ελαστικών, με τις ομάδες να βασίζονται στα P Zero Silver και P Zero White σε μέση γόμμα, τα ίδια που χρησιμοποίησαν και στο USGP. Αλλά στη Βραζιλία με το πιο τραχύ οδόστρωμα και την περισσότερη πρόσφυση, αλλά και πιο ζεστό από αυτό του Texas, η φθορά αναμένεται να είναι σημαντικά εντονότερη απ’ ό,τι στις ΗΠΑ.

Και τώρα που απομένει λιγότερο από μια ώρα πριν από την εκκίνηση, ρίξτε μια ματιά στο γκριντ.   
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube