Μercedes: Ξέρουμε τι έχει πάει στραβά και θα το διορθώσουμε

Μercedes: Ξέρουμε τι έχει πάει στραβά και θα το διορθώσουμε

Δεν ελπίζουμε σε κανένα τίτλο για το 2013 τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας μετά το Γκραν Πρι στη Monza

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes Toto Wolff, λέει ότι η ομάδα του ξέρει τι έχει πάει στραβά κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων Γκραν Πρι  και ελπίζει ότι μέχρι τον επόμενο αγώνα στη Σιγκαπούρη θα έχουν ξεπεράσει τα όποια προβλήματα.

Με το τελευταίο καλό αποτέλεσμα να είναι η νίκη στην Ουγγαρία (χωρίς να υπολογίζουμε τα άλλα καλά σε γενικές γραμμές πλασαρίσματα της Mercedes), η ομάδα «κάθισε», με αποτέλεσμα στους δύο τελευταίους αγώνες (Spa και Monza) τα αποτελέσματα να είναι περισσότερο από απογοητευτικά.

Τα μονοθέσια της ομάδας δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό αυτών της Red Bull και της Ferrari.
H αιτία σύμφωνα με τον Toto Wolff πρέπει να αναζητηθεί στο γεγονός ότι σε αυτούς τους δύο αγώνες, η ομάδα είχε ένα αεροδυναμικό πακέτο χαμηλής οπισθέλκουσας, το οποίο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ειδικά σε σύγκριση με αυτό που είχε η είχε η Μercedes στην Ουγγαρία.

Μιλώντας ο Toto Wolff σχετικά με το «πρόβλημα» τόνισε πως το αυτοκίνητο έχει τη δυναμική να κυνηγήσει και Pole Position και νίκη, ότι βρίσκεται σαφώς σε καλύτερο σημείο από αυτό στο οποίο βρισκόταν πέρυσι, αλλά – όπως χαρακτηριστικά λέει – μερικές φορές χρειάζεται μια... μικρή κλωτσιά για να ξαναπάρεις μπρος και να ξαναβγείς στο προσκήνιο.

Στην ερώτηση αν η Ferrari έχει αυτή τη στιγμή ένα ταχύτερο αυτοκίνητο, ο Wolff τόνισε: «Είναι δύσκολη απάντηση. Στους δύο τελευταίους αγώνες, οι οποίοι ήταν αγώνες που απαιτούσαν πιο χαμηλή αεροδυναμική πίεση, θα έλεγα πως ναι, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Αλλά πιστεύουμε ότι στη Σιγκαπούρη θα είμαστε εμείς αν όχι καλύτεροι, εξίσου καλοί».

Τέλος, ο Wolff παραδέχτηκε πως δεν μπορεί η ομάδα, παρά τις όποιες προσπάθειες που θα συνεχίσει να καταβάλει ως το τέλος της σεζόν, να ελπίζει σε κάποιο τίτλο, υπογραμμίζοντας πως «στο τέλος της ημέρας πρέπει πάνω από όλα να είμαστε ρεαλιστές».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube