Mercedes και Red Bull διεκδικούν τον υιό Verstappen

Mercedes και Red Bull διεκδικούν τον υιό Verstappen

Ο γιός του Jos Verstappen, Max, καλείται να συνεχίσει αυτό που άρχισε ο πατέρας του στη Formula 1

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει και ιδού πως ο γιός του Ολλανδού πάλαι ποτέ οδηγού της F1 Jos Verstappen έχει γίνει αντικείμενο διεκδίκησης ανάμεσα στις Mercedes και Red Bull.

Ο μικρός (είναι μόλις 16 ετών) Max, διαπρέπει στη Formula 3 όπου αγωνίζεται με την Van Amersfoort Racing, ομάδα της Volkswagen και όπως αναφέρει το βρατανικό Autorsport ο μάνατζέρ του βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με τις δύο παραπάνω ομάδες της F1.

O πατέρας του Jos, δηλώνει βέβαια χαρούμενος γι' αυτήν την εξέλιξη αναφορικά με την καριέρα του Max, όμως τονίζει πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι ο "μικρός" να μείνει συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. 

Γνωρίζω τις συζητήσεις - λέει o Jos Verstappen- αλλά δεν πιέζω τις καταστάσεις. Ο Max μαθαίνει γρήγορα και έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του πολύ κόσμο. Οι ευκαιρίες έρχονται μια μόνο φορά, αλλά δεν θέλω να παίξω παιχνίδια με την καριέρα του στον ιδιαίτερο κόσμο της F1. O καιρός θα μας δείξει ποια είναι η πιο σωστή επιλογή.

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται πως αν ο Max  επιλέξει την ομάδα της Mercedes  θα αγωνιστεί καταρχήν με τη Fortec Motorsport στη Formula Renault 3.5, και ότι θα έχει πολλές επιλογές στα πρωταθλήματα GP2, Formula Renault 3.5, GP3 και Formula3, όπου αγωνίζεται και η Carlin της Red Bull. Η τελευταία θα είναι η επιλογή του αν αποφασίσει να φορέσει τα χρώματα των "ταύρων".

Ωστόσο δεν αποκλείεται και η επιλογή της Toro Rosso από το 2015, αν λυθεί το εμπόδιο της μικρής του ηλικίας. Να θυμίσουμε πως η Toro Rosso φλερτάρει και με τον γιο του Carlos Sainz, τον Carlos Sainz Junior ο οποίος και αυτός έχει επιλέξει μια καριέρα στα μονοθέσια σε αντίθεση με τον πατέρα του.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως το αγωνιστικό DNA  δείχνει να κληρονομήθηκε αυτούσιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube