Με το ένα πόδι έξω από την F1 η Honda

Με το ένα πόδι έξω από την F1 η Honda

Αν η McLaren πει «όχι» στη συνεργασία και η Toro Rosso μείνει με τη Renault, τότε... Honda τέλος

Καθόλου εύκολα δεν φαίνεται να είναι τα πράγματα για το μέλλον της Honda στη Formula1. 
 
Αν οι Ιάπωνες δεν πείσουν τη McLaren να συνεχίζουν τη συνεργασία τους και παράλληλα δεν κάτσει η συμφωνία με την Toro Rosso, τότε το 2018 δεν θα βρει τη Honda στις πίστες.
 
H McLaren αναμένεται να πάρει την οριστική της απόφαση συτήν την εβδομάδα, με τη Honda να προσπαθεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της.
Μάλιστα, παρά την αβεβαιότητα, η Honda παρουσίασε κάποιες αναβαθμίσεις τόσο στο Spa όσο και στη Monza με τον Yusuke Hasegawa, επικεφαλής της Honda F1 να τονίζει πως η Honda δεν παραιτείται από τη συνεργασία και προσπαθεί να δώσει έναν καλό κινητήρα με επιδόσεις που να πείθει. 
 
Επιπλέον τόνισε ότι μετά το Grand Prix της Αυστρίας και με τις αναβαθμίσεις που έγιναν είδαν αισθητό «κέρδος» στις επιδόσεις, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό και επιπλέον δίνει και κίνητρο στους ανθρώπους στο εργοστάσιο να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. 
Οι ποινές που πήρε η McLaren στο Βέλγιο και την Ιταλία ήταν στο πλαίσιο στρατηγικής και τακτικής με σκοπό στη Σιγκαπούρη να πάει η ομάδα με «καθαρό ποινολόγιο», αφού η πίστα εκεί μας ταιριάζει περισσότερο, είπε ο Yusuke Hasegawa.
Βέβαια, συμπλήρωσε, στη Σιγκαπούρη θα κάνουμε επίσης κάποιες αλλαγές και ρυθμίσεις αλλά όχι τόσο μεγάλης έκτασης.
 
Τέλος για το πρόβλημα που οδήγησε σε εγκατάλειψη τον Alonso την Κυριακή και τον Vandoorne στο Q3 του Σαββάτου μπορεί να είναι το ίδιο. Ο Ισπανός έγκατέλειψε από πρόβλημα στο κιβώτιο και ο Hasegawa είπε ότι μάλλον πρόκειται για κάποια αστοχία υλικού που πάντως θα εξεταστεί από το εργοστάσιο, ενώ η οποία αντικατάσταση ανταλλακτικού για τον αγώνα της Σιγκαπούρης δεν υπόκειται σε ποινή

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube