Marchionne: H Ferrari τα θαλάσσωσε στη Monza

Marchionne: H Ferrari τα θαλάσσωσε στη Monza

Στο Maranello αναζητούν τι ήταν αυτό που πήγε στραβά το Σαββατοκύριακο

Ουδόλως ευτυχισμένος από το αποτέλεσμα του Grand Prix στη Monza εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ferrari Sergio Marchionne, δηλώνοντας πως η Ferrari τα έκανε θάλασσα αφού είδε τη Mercedes να κάνουν το «1-2» μέσα στο σπίτι της Scuderia. 
 
Mια μόλις εβδομάδα μετά το Spa η Ferrari εμφανίστηκε να μην έχει «απάντηση» στη μεγάλη της αντίπαλο η οποία μάλλον έκανε περίπατο στη Monza, με τον Vettel να τερματίζει 3ος, 36 ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω από τον Hamilton και την ομάδα να αναζητά εναγωνίως απαντήσεις για το τι ήταν αυτό που πήγε στραβά. 
 
Ο Marchionne δεν φάνηκε να δέχεται το γεγονός ότι ο Γερμανός τερμάτισε 3ος και περιόρισε στους 10 βαθμούς την απώλεια στη βαθμολογία από τον Hamilton (θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη η απώλεια), δηλώνοντας πως η ομάδα πρέπει να αναλάβει όλη την ευθύνη για το λάθος setup των μονοθεσίων και ότι υποτίμησαν τον αγώνα. 
Απλά τα θαλασσώσαμε, δήλωσε στο RTL αμέσως μετά τον αγώνα. 
Και συνέχισε: Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στη βάση μας και να βρούμε γιατί τα μονοθέσια είχαν τόσο χαμηλή απόδοση. Θα το κάνουμε και θα επιστρέψουμε στη Σιγκαπούρη, κατέληξε.
 
Η Ferrari θα επιστρέψει στο Maranello αυτήν την εβδομάδα για να διαπιστώσει τι ήταν αυτό που καθήλωσε τα αυτοκίνητά της τόσο πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 
Η αλήθεια είναι ότι το Σάββατο πριν τον αγώνα η ομάδα δεν μπόρεσε να δοκιμάσει βελτιώσεις στα μονοθέσια, ειδικά όταν η βροχή έκανε την εμφάνισή της. 
 
Ο Kimi Raikkonen σχολιάζοντας την απόδοση μετά τον αγώνα είπε ότι λυπούμαστε αλλά σεν μπορέσαμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία στο μονοθέσιο. Αλλάξαμε κάποιες ρυθμίσεις μετά την Παρασκευή, αλλά πρώτη φορά που τις δοκιμάσαμε ήταν μέσα στον αγώνα. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι ακόμη και αν είχαν βρει το σωστό setup η απόδοση δεν θα ήταν και πολύ διαφορετική. Προφανώς, κατέληξε, κάτι άλλο πρέπει να διορθώσουμε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube