Κοπέλες τέρμα στην F1, τώρα πιτσιρίκια

Κοπέλες τέρμα στην F1, τώρα πιτσιρίκια

H Formula 1 ακολουθεί το παράδειγμα του ποδοσφαίρου, αντικαθιστώντας τα σέξι “grid girls” με παιδιά.

Οι επικεφαλής των ομάδων F1 αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να καταργήσουν τα κορίτσια στη σχάρα εκκίνησης – μια απόφαση που αποδείχτηκε αμφιλεγόμενη στους κύκλους των φαν, ακόμη και μέσα στις ίδιες τις ομάδες.

Χθες Δευτέρα, οι ομαδάρχες της F1, σε συμφωνία με τη διοικούσα ομοσπονδία FIA, ανακοίνωσαν τη νέα πρωτοβουλία “Grid Kids”.

Οι κατά τόπους αγωνιστικές λέσχες θα επιλέγουν παιδιά, αξιοκρατικά ή με κλήρωση, για να συνοδεύουν και να στέκονται δίπλα στους οδηγούς στη σχάρα εκκίνησης κάθε αγώνα Grand Prix, από φέτος.

«Αυτό θα είναι μια αξέχαστη στιγμή γι’ αυτούς τους νεαρούς. Φανταστείτε τους να στέκονται δίπλα στους ήρωές τους, να τους παρακολουθούν την ώρα που ετοιμάζονται να αγωνιστούν, την ελίτ της ελίτ των αγώνων, να είναι εκεί, δίπλα τους, αυτά τα λίγα πολύτιμα λεπτά αμέσως πριν την εκκίνηση», είπε ο γενικός διευθυντής της F1, Sean Bratches.

«Τι ανεκτίμητη εμπειρία γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Θα τους εμπνέει να συνεχίσουν να οδηγούν, να προπονούνται και να μαθαίνουν, έτσι ώστε να μπορούν να ονειρεύονται ότι θα φτάσουν κι αυτοί εκεί κάποια μέρα.

«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά ηρώων της Formula 1».

Grid Kids” έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στην ηλεκτρική Formula E, όπως έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο στον αγώνα στο Santiago της Χιλής.

Τα παιδιά, που θα συνοδεύονται από μέλη του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος, θα επιλέγονται σε κάθε GP F1 αλλά και αγώνες Formula 2 και GP3 όπου είναι δυνατόν.

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, πρόσθεσε: «Η Formula 1 είναι η κορυφή των μηχανοκίνητων σπορ και το όνειρο κάθε νεαρού αγωνιζόμενου στις μικρές κατηγορίες που σχηματίζουν την πυραμίδα μονοθεσίων της FIA, από τα καρτ μέχρι και την F1.

«Είμαστε συνεπώς ενθουσιασμένοι που φέρνουμε αυτό το όνειρο λίγο πιο κοντά, δίνοντας στους μελλοντικούς πρωταθλητές του σπορ μας την ευκαιρία να στέκονται δίπλα στους ήρωές τους στην εκκίνηση, κατά την ετοιμασία για τον αγώνα.

«Για την ευρύτερη FIA, αυτό αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία η οποία παρέχει πρόσθετη στήριξη στις λέσχες μέλη μας, κατά την προσπάθειά τους να αναπτύξουν τους αγώνες σε παγκόσμια κλίμακα, μέσω μιας μοναδικής επιβράβευσης που θα μπορούν να προσφέρουν στους νεαρούς που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα».

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube