Και επίσημα τέλος ο Brawn από τη Mercedes

Και επίσημα τέλος ο Brawn από τη Mercedes

Η εταιρία ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον πολύπειρο μηχανικό

Ο Ross Brawn είναι πλέον και επίσημα εκτός Mercedes. H εταιρία με μια μικρή ανακοίνωση δημοσιοποίησε το τέλος της συνεργασίας τους δίνοντας τη σκυτάλη στους Toto Wolff και Pady Lowe.
 
Ο πρώτος θα έχει την ευθύνη του διοικητικού και επιχειρηματικού σκέλους της ομάδας και ο δεύτερος θα είναι επικεφαλής του τεχνικού τμήματος.
Είναι προφανές ότι η Mercedes, έστω και αν δεν το έχει δηλώσει επισήμως, αποδίδει στον Brawn μερίδιο ευθύνης για την μη ικανοποιητική πορεία της ομάδας το 2013. 
Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε πως γι' αυτόν σημαντικό είναι η ομάδα να συνεχίσει την πορεία της, ενώ υπογράμμισε τη βεβαιότητά του πως οι επιτυχίες θα έρθουν του χρόνου και μάλιστα ότι θα έχει βάλει και αυτός το λιθαράκι του. 
 
Η αποχώρηση του Brawn κλείνει ένα μεγάλο κύκλο στην καριέρα του μεγάλου αυτού μηχανικού. Να θυμίσουμε ότι όταν το 2006 αποχώρησε από τη Ferrari, συνεργάστηκε με τη Honda έως ότου η ιαπωνική ομάδα αποχώρησε από την F1. Tότε ήταν που ο Brawn πήρε την ομάδα, της έδωσε το όνομά του και μάλιστα κατέκτησε και το πρωτάθλημα (2009). Την επόμενη χρονιά η ομάδα εξαγοράστηκε από τη Mercedes και κατέβηκε στο πρωτάθλημα με τα δικά της σήματα με τον Brown να ηγείται της προσπάθειας μέχρι σήμερα που αποχώρησε. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube