Και η Red Bull φταίει για το πρόβλημα με τους κινητήρες της Renault

Και η Red Bull φταίει για το πρόβλημα με τους κινητήρες της Renault

O Newey μίλησε για λάθος τοποθέτηση ενός ανταλλακτικού.

Η RBR ομολόγησε "συνενοχή" στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους κινητήρες της Renault, λέγοντας πως υπήρξε μια αστοχία στην τοποθέτηση κάποιων εξαρτημάτων στο μονοθέσιο.

Μάλιστα εντόπισε το πρόβλημα και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η υψηλή θερμοκρασία της εξάτμισης ήταν αυτή που συνέτεινε στο να παίρνει φωτιά το κάλυμμα του μονοθεσίου στο σημείο εκείνο, στη διάρκεια των δοκιμών στη Jerez.

Kατά τον Newey επρόκειτο καθαρά ζήτημα έλλειψης χρόνου. Θα μπορούσαμε να το είχαμε επισημάνει στα δυναμόμετρα εάν είχαμε καταφέρει να τα έχουμε όλα νωρίτερα, δήλωσε στο Autosport, συμπληρώνοντας πως μέχρι τις επόμενες δοκιμές ελπίζει να έχει εξαφανιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Μαλιστα πρόσθεσε πως ο κινητήρας της Renault έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στην ψύξη του από όσο αρχικά υπολόγισαν και εμείς είπε προχωρήσαμε με επιθετικό τρόπο και παίρνοντας ρίσκα με στόχο την καλύτερη απόδοση, κάτι που τελικά δεν "μας βγήκε".

Σε κάθε περίπτωση, οι επικείμενες δοκιμές στο Bahrain έχουν να δείξουν πολλά, την ώρα που οι φήμες ότι η RBR αναζητά λύσεις και εκτός Renault όλο και πληθαίνουν με το όνομα της Minardi να ακούγεται όλο και πιο συχνά...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube