Hamilton: O Vettel το 2018 θα είναι πιο δυνατός γιατί θα έχει μάθει από τα λάθη του

Hamilton: O Vettel το 2018 θα είναι πιο δυνατός γιατί θα έχει μάθει από τα λάθη του

Το μυστικό είναι να βρίσκεις τις αδυναμίες του αντιπάλου σου λέει ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ο Lewis Hamilton περιμένει ότι το 2018 ο κύριος ανταγωνιστής του στη διεκδίκηση του τίτλου, ο Sebastian Vettel, θα επιστρέψει δριμύτερος και θα είναι ακόμη πιο δύσκολος αντίπαλος, όχι γιατί θα έχει ένα καλύτερο μονοθέσιο, αλλά διότι-όπως είπε- θα έχει μάθει από τα λάθη που έκανε το 2017. 
 
Ο Vettel ξεκίνησε πολύ ελπιδοφόρα το 2017 και ήταν μπροστά στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου, όμως μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, ο Hamilton ήταν αυτός που εξαπέλυσε τη μεγάλη αντεπίθεση που σε συνδυασμό με ατυχίες και λάθη της Ferrari του χάρισαν τον τίτλο.  
 
Η τριπλή σύγκρουση Vettel, Raikkonen και Verstappen στη Σιγακπούρη για παράδειγμα όπως και το συμβάν στο Μεξικό με τη σύγκρουση Verstappen- Vettel ήταν δύο κομβικά σημεία για τη μάχη του τίτλου. Μάλιστα στο Μεξικό ήταν που ο Βρετανός κατοχύρωσε και μαθηματικά τον τίτλο. 
 
Ο Hamilton λέει ότι ο Vettel πρέπει να μάθει από τα λάθη του και να αποκομίσει χρήσιμες εμπειρίες. Προσθέτει ότι και ο ίδιος κατά καιρούς έχει διδαχθεί από τα δικά του και επισημαίνει ότι δεν ξέρει αν ο Γερμανός οδηγός της Ferrari οδηγήθηκε στο να κάνει μικρά λάθη από την πίεση που του ασκούσε. 
Σε κάθε περίπτωση-πρόσθεσε- εκείνο που μετράει είναι να «πατάς» πάνω στις μικρές ή μεγάλες αδυναμίες του αντιπάλου σου.
Για να τονίσει μάλιστα τον ισχυρισμό του αυτό, αναφέρθηκε σε δύο μεγάλους τενίστες, τον Roger Federer και τον Rafael Nadal, οι οποίοι όταν αγωνίζονται αναζητούν την ... αχίλλειο πτέρνα του αντιπάλου για να κερδίσουν έναν δύσκολο αγώνα. 
 
Πιστεύω πάντως - κατέληξε ο Hamilton- πως ο Vettel θα επιστρέψει πολύ πιο δυνατός και αποφασισμένος το 2018 για να διεκδικήσει αυτό που έχασε το 2017. 
Αυτό που δεν είπε ο Βρετανός είναι τι θα κάνει εκείνος και πώς σκοπεύει να διαχειριστεί την πίεση που θα δεχτεί, αν και η μέχρι τώρα πορεία του δείχνει ότι όχι μόνον μπορεί να αντέχει στην πίεση, αλλά και να «απαντά» και μάλιστα αποτελεσματικά. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube