H Mercedes βοήθησε την Ferrari, αποκάλυψε ο Ecclestone

H Mercedes βοήθησε την Ferrari, αποκάλυψε ο Ecclestone

Ανέκαθεν βοηθούσαμε την Ferrari να κερδίζει, η FIA, o Mosley αλλά κι εγώ, δήλωσε ο Bernie Ecclestone.

O πρώην ισχυρός άνδρας της F1, ο Bernie Ecclestone, ισχυρίζεται ότι η Ferrari έχει δεχτεί από τη Mercedes βοήθεια σχετικά με τον κινητήρα.

Η Ferrari φέτος για πρώτη φορά στην εποχή των υβριδικών κινητήρων, εμφανίστηκε πραγματικά ανταγωνιστική. Τους τελευταίους 12 μήνες μια ριζική αναδιοργάνωση όλων των τμημάτων βοήθησε στη δημιουργία ενός πολύ καλύτερου σασί. Αλλά στον τομέα του κινητήρα, η Ferrari φέρεται να έχει λάβει βοήθεια από τον βασικό της αντίπαλο.

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως η Ferrari δέχτηκε εξωτερική βοήθεια, ο Ecclestone δήλωσε στην La Repubblica: «Κανείς δεν ξέρει σίγουρα, εκτός από αυτόν που το έκανε… Αλλά σε κάποιο σημείο, σίγουρα υπήρξε εξωτερική βοήθεια στο κομμάτι του κινητήρα». Όταν πιέστηκε να κατονομάσει αυτόν που θεωρεί ότι έδωσε τη βοήθεια, ο Ecclestone απάντησε: «Η Mercedes. Και για καλό λόγο. Είναι άλλο πράγμα να κερδίσεις το πρωτάθλημα κόντρα στην Sauber και άλλο κόντρα στην Ferrari. Αν λοιπόν η Mercedes αποφάσισε να δώσει τεχνολογία στην Ferrari, για μένα, καλώς έπραξε. Γιατί με αυτόν τον τρόπο τα αφεντικά από την Στουτγάρδη κέρδισαν δύο πράγματα: Εξασφάλισαν ότι δεν θα κινδυνέψουν από τη Red Bull και ότι η Ferrari θα είναι ένας ισχυρός αντίπαλος για να νικήσουν».

Από τη δική του μεριά ο Christian Horner δεν είναι βέβαιος ότι υπήρξε άμεση βοήθεια από τη Mercedes, επιβεβαίωσε πάντως ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο είναι στενή: «Έτσι σκέφτεται ο Bernie. Πάντως είναι προφανές ότι έχουν μια στενή σχέση, στις συναντήσεις ας πούμε υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο, έχουν κοινές θέσεις, κ.λπ. Υπάρχει αυτή η δυναμική. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην F1».

Ο Ecclestone αποκάλυψε επίσης ότι όταν είχε ο ίδιος τον έλεγχο των πραγμάτων στην F1, o Max Mosley  έκανε ενέργειες να ευνοήσει την Ferrari: «Είναι πάντα καλή ιδέα να βοηθάς την Ferrari. Και πάντα γίνονταν με τους τεχνικούς κανονισμούς. Όλες οι ομάδες είναι σημαντικές για την F1. Αλλά η Ferrari περισσότερο από όλες. Για αυτό ανέκαθεν γίνονταν πράγματα για να βοηθήσουν την Ferrari».

Στην ερώτηση αν και ο Charlie Whiting έκανε πράγματα που ευνοούσαν τις βρετανικές ομάδες, ο Ecclestone ήταν κατηγορηματικός: «Όχι, ο Charlie έκανε πάντα αυτό που έπρεπε να κάνει. Αντίθετα. Ο Max συχνά βοηθούσε την Ferrari. Και εγώ επίσης. Όλοι θέλαμε να κερδίζει η Ferrari. Μια σεζόν που κερδίζει η Ferrari εμπορικά έχει μεγαλύτερη αξία από κάθε άλλη».  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube