H Martini επιστρέφει με τη Williams

H Martini επιστρέφει με τη Williams

H Martini πρόκειται να επαναφέρει τα φημισμένα χρώματά της, λευκό, μπλε και κόκκινο, στην F1 ως κύριος χορηγός της Williams

Μετά από μήνες φημολογίας ότι η Martini θα γινόταν ο κύριος χορηγός (title sponsor) της Williams, πηγές του «αδελφού» μας AUTOSPORT αποκάλυψαν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία που θα έχει ως αποτέλεσμα το πλήρες βάψιμο των μονοθεσίων της Williams στα χρώματα της Martini.

Το πόσο προχωρημένες είναι οι συνομιλίες φάνηκε αυτή την εβδομάδα όταν εμφανίστηκαν για λίγο (και μετά αποσύρθηκαν) σε εμπορικό site φωτογραφίες από φανελάκια της Williams με το λογότυπο της Martini.

Η επιστροφή της Martini στην F1 θα είναι και η πρώτη της εμπλοκή από την εποχή που ήταν χορηγός της Ferrari, το 2006-08, αν και τότε είχε μικρή παρουσία πάνω στο μονοθέσιο.

To AUTOSPORT έχει πληροφορίες ότι πριν η Martini αποφασίσει να συνεργαστεί με τη Williams, είχε συνομιλήσει με άλλες μεγάλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των McLaren και Ferrari, για συμφωνία χορηγίας.  

Τελικά όμως η ιταλική εταιρεία ποτών κατέληξε στο ότι η συμφωνία χορηγίας με μετονομασία της ομάδας –σε Williams Martini Racing– ήταν η πιο συμφέρουσα.

Πέρα από τη Martini, χορηγός της Williams φέτος θα είναι επίσης η ασφαλιστική Genworth, ενώ αναμένεται και συμφωνία με τη βραζιλιάνικη Petrobras.

Η Martini Racing πρωτομπήκε στην F1 με την Tecno το 1972, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και η ιταλική εταιρεία ποτών αποχώρησε από την F1.  

Η επιστροφή της όμως με την Brabham το 1975 άλλαξε άρδην τα πράγματα και τα χρώματα της εταιρείας σε άσπρο φόντο έγιναν γνωστά σε παγκόσμια κλίμακα. 

Από την επόμενη χρονιά η Martini επέλεξε να αλλάξει το φόντο σε κόκκινο. Έμεινε με την Brabham μέχρι το τέλος του 1977.

Για το 1979 η Martini συνεργάστηκε με τη Lotus, αλλά το μονοθέσιο δεν ήταν ολόκληρο βαμμένο στα χρώματά της.

Η συνεργασία δεν είχε αγωνιστικές επιτυχίες και η Martini αποχώρησε από την F1, αλλά επέστρεψε ως δευτερεύων χορηγός της Ferrari το 2006.

Πέρα από την F1, τα φημισμένα χρώματα της Martini έχουν συνδεθεί με μεγάλες επιτυχίες στα αυτοκίνητα Τουρισμού, στα σπορ-πρωτότυπα (Martini-Porsche) και βέβαια στα ράλι (Lancia-Martini).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube