GP Ιαπωνίας: Τα λάστιχα δίνουν κάποιο ενδιαφέρον

GP Ιαπωνίας: Τα λάστιχα δίνουν κάποιο ενδιαφέρον

O Sebastian Vettel μπορεί να διέλυσε τον ανταγωνισμό στο qualifying, όμως η τακτική με τα λάστιχα αφήνει κάποιο περιθώριο για ανατροπές στον αγώνα.

Καθώς τα μαλακά (option) λάστιχα της Pirelli φθείρονται πολύ γρήγορα στην πίστα Buddh της Ινδίας, κάποιοι οδηγοί επέλεξαν να φορέσουν τα μεσαία (prime) στις δοκιμές κατάταξης.

Έτσι έχασαν χρόνο και κατετάγησαν πιο πίσω στη σειρά εκκίνησης, όμως ελπίζουν αύριο να έχουν καθαρό δρόμο μπροστά τους και να κερδίσουν θέσεις όταν οι πρώτοι οδηγοί σταματήσουν για να αλλάξουν τα μαλακά λάστιχά τους με μεσαία.

Ο πρώτος από αυτούς τους οδηγούς είναι ο Mark Webber, που ξεκινά 4ος, και ο δεύτερος είναι ο Fernando Alonso, που ξεκινά 8ος. Οι team-mates τους, Vettel και Massa, έκαναν την πιο συμβατική επιλογή και θα ξεκινήσουν με τα μαλακά, όπως και οι δύο οδηγοί της Mercedes, οι Rosberg και Hamilton, που ξεκινούν από τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ο Webber δήλωσε ότι πιστεύει πως η τακτική αυτή μπορεί να του φέρει τη νίκη και ο Alonso ότι μπορεί να τον κάνει να κερδίσει θέσεις, αφού δεν είχε την ταχύτητα για να τις κερδίσει αλλιώς. Ο Vettel όμως πιστεύει πως οι τακτικές τελικά δεν θα παίξουν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Με τα μεσαία λάστιχα θα ξεκινήσουν τον αγώνα και οι δύο McLaren, από την 9η και 10η θέση. Ο Button μάλιστα δήλωσε ότι η επιλογή αυτή «πονάει», αφού με τα μαλακά λάστιχα θα μπορούσε να πάρει πολύ καλύτερη θέση στη σειρά εκκίνησης.

Ο μεγάλος χαμένος των δοκιμών κατάταξης ήταν ο Romain Grosjean, αφού η Lotus πήρε το ρίσκο να τον βγάλει στην Q1 με τα μεσαία για να εξοικονομήσει ένα καινούργιο σετ μαλακά. Ο Γάλλος δεν κατάφερε να προκριθεί και θα ξεκινήσει έτσι από τη 17η θέση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube