GP Abu Dhabi, κατατακτήριες δοκιμές: Ο Bottas κερδίζει τον Hamilton

GP Abu Dhabi, κατατακτήριες δοκιμές: Ο Bottas κερδίζει τον Hamilton

Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον πλέον, ο Hamilton δεν βγάζει τον λαγό από το καπέλο, αφήνοντας την pole position στον Bottas.

Ο Valtteri Bottas κέρδισε τον πρωταθλητή Lewis Hamilton στη μάχη της pole position στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του GP Abu Dhabi, σε ένα ακόμα lock out της Mercedes.

Ο Hamilton ήταν ταχύτερος στο Q2, αλλά ο Bottas είχε το πάνω χέρι στο Q1 και στο Q3, έστω οριακά. Ο Φιλανδός πήρε την προσωρινή pole position από την πρώτη προσπάθεια του Q3 με χρόνο 1’36”231. Στη δεύτερη προσπάθεια, με το έξτρα σετ ελαστικών (αυτό που οι οδηγοί επιστρέφουν στην Pirelli υποχρεωτικά και δεν το κουβαλούν στον αγώνα) κανένας από τους δύο οδηγούς της Mercedes δεν βελτίωσε τον χρόνο του. Οπότε ο Hamilton περιορίστηκε στην δεύτερη θέση με διαφορά 0,172”.

Ο Sebastian Vettel πήρε την 3η θέση και ήταν η ταχύτερη από τις δύο Ferrari, με χρόνο 1’36”777, βελτιώνοντας την επίδοσή του στη δεύτερη προσπάθεια του Q3. Παρόλα αυτά η διαφορά των τεσσάρων δεκάτων από τις Mercedes κρίνεται σχετικά μεγάλη. Η δεύτερη Ferrari του Kimi Raikkonen ήταν προσωρινά στην 4η θέση, αλλά μια δυνατή τελευταία προσπάθεια του Daniel Ricciardo τον εκτόπισε από την δεύτερη σειρά του grid. Ο Max Verstappen κατέληξε στην 6η θέση, 3,5 δέκατα πιο πίσω από τον Raikkonen.

Ο Nico Hulkenberg ήταν η ταχύτερη από τις δύο Renault, στην best of the rest έβδομη θέση, ένα δέκατο μπροστά από τον Sergio Perez. Ο οποίος έδειξε τον δρόμο στον team-mate του Esteban Ocon με διαφορά μόλις 0,023”. Η προσπάθεια του Ocon επηρεάστηκε από μια μάχη στον γύρο εξόδου με τον Bottas, καθώς και οι δύο ήθελαν να έχουν καθαρό δρόμο. Ο Felipe Massa ολοκλήρωσε την τελευταία περίοδο κατατακτήριων δοκιμών Formula 1 της καριέρας του στην 10η θέση, με μία μόνο χρονομετρημένη προσπάθεια. Ο Massa ήταν ένας από τους έξι μόλις οδηγούς που βελτίωσαν τον χρόνο τους στο δεύτερο πέρασμα του Q2, σπρώχνοντας εκτός Q3 τον Alonso με τη McLaren Honda για μόλις εφτά εκατοστά του δευτερολέπτου.

Ο Carlos Sainz ήταν επίσης ένας από αυτούς που βρήκαν χρόνο στην δεύτερη προσπάθεια του Q2, παρότι είχε κακό γύρο εξόδου. Κατετάγη τελικά στην 12η θέση, μπροστά από την δεύτερη McLaren του Vandoorne, παρότι είχε ένα πρόβλημα με τον κινητήρα του στην τελευταία στροφή. Στην 14η θέση ο Magnussen ήταν η ταχύτερη HAAS, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Vandoorne, αλλά σαφώς μπροστά από τον Stroll με την άλλη Williams, ο οποίος δεν είχε κάτι καλύτερο από το 1’39”6 και την 15η θέση. Στην 17η θέση τερμάτισε ο Pierre Gasly με την Toro Rosso, δύο δέκατα πιο αργά από τον Grosjean αλλά σαφώς πιο μπροστά από τις δύο Sauber. Στην εσωτερική μάχη των οποίων υπερίσχυσε ο Pascal Wehrlein με διαφορά έξι δεκάτων από τον Marcus Ericsson. Στην τελευταία θέση τερμάτισε ο Hartley, οπότε δεν κάνει καμία διαφορά για αυτόν η ποινή που πήρε για την χρήση της ένατης MGU-H. 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube