Επίσημα ο Maldonado στη Lotus

Επίσημα ο Maldonado στη Lotus

O Pastor Maldonado εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην ομάδα της Lotus για το 2014, δίπλα στον Romain Grosjean

Ο Βενεζουελάνος διαπραγματευόταν μια συμφωνία με τη Lotus από τότε που αποχώρησε από τη Williams, αλλά είχε συνομιλίες και με τη Sauber λόγω της αβεβαιότητας για την οικονομική κατάσταση της Lotus που προσπαθεί να εξασφαλίσει την επένδυση από την Quantum.

O Maldonado πέρασε τα τρία πρώτα χρόνια της καριέρας του στην F1 με την ομάδα της Williams, στην οποία είχε πάει αφού είχε πάρει τον τίτλο της κατηγορίας GP2 το 2010.

Το 2012 κέρδισε το Ισπανικό GP, αλλά φέτος είχε απογοητευτεί από το μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο της Williams. Επιτέθηκε φραστικά στην ομάδα, επηρεάζοντας αρνητικά την εικόνα του, η οποία είχε σκιαστεί και από επικρίσεις για τον επιθετικό τρόπο που οδηγούσε και τα ατυχήματα στα οποία είχε εμπλακεί.

Η Lotus επιβεβαίωσε επίσης το συμβόλαιό της με τον Grosjean, μετά την πολύ καλή απόδοση του Γάλλου το 2013.

Ο Maldonado παίρνει τη θέση του Kimi Raikkonen, που πάει στη Ferrari, ενώ τη θέση του Βενεζουελάνου στη Williams παίρνει ο Felipe Massa.

Η Lotus είχε παραδεχτεί ότι πρώτη της επιλογή ήταν Nico Hulkenberg, αλλά η οικονομική της κατάσταση την ανάγκασε να πάρει τον Maldonado με τη χορηγία των 20 εκατομμυρίων από την κρατική εταιρεία πετρελαίων της Βενεζουέλας, PDVSA.

O Hulkenberg αναμένεται τώρα να υπογράψει με τη Force India, μετά από ένα μόλις χρόνο που ήταν στη Sauber.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube