ΗΠΑ: Η ομάδα του Haas από το 2015 στη Formula 1

ΗΠΑ: Η ομάδα του Haas από το 2015 στη Formula 1

Ο πολύς κ.Bernie βρήκε άλλη μια ομάδα, την δωδέκατη, έτοιμη να επενδύσει στην F1

Με την εμπειρία απο το πρωτάθλημα NASCAR στις αποσκευές της, η ομάδα του Gene Haas μπαίνει από την επόμενη χρονιά στην F1, μετά το οριστικό "ΟΚ" που πήρε από τη FIA.

Το μονοθέσιο της ομάδας του Haas θα φέρει την υπογραφή της Dallara, ενώ για τους κινητήρες δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει η κατάσταση, με τις φήμες να θέλουν την ομάδα να έχει ήδη υπογράψει με τη Ferrari.
Eτισ, και αν οι φήμες αυτές έχουν όντως υπόβαθρο, η νέα ομάδα θα είναι η τέταρτη μετά τις Sauber, Maroussia και βέβαια την ίδια τη Ferrari που θα χρησιμοποιούν κινητήρες από το Μαρανέλο.

Η ιστορία των αμαρικανικών ομάδων στην F1 δεν είναι και τόσο συνυφασμένη με διακρίσεις και βέβαια τίτλους, έχοντας ελάχιστες θέσεις στο πόντιουμ όσες φορές συμμετείχαν (θυμόμαστε στη δεκαετία του 1970 μια νίκη του John Watson στην Αυστρία με τα χρώματα της Penske). Ωστόσο αυτό δεν αποκλείει μια ενδεχόμενη διάκριση της νέας ομάδας με δεδομένο ότι το "αφεντικό" της μόνον άσχετο δεν είναι με τους αγώνες πίστας.

Σε κάθε περίπτωση και μετά την αλλαγή των κανονισμών στην F1,η επόμενη μέρα για το σπορ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube