Η Sauber θέλει να φέρει γυναίκα οδηγό στη Formula 1 – Υπέγραψε τη Simona De Silvestro

Η Sauber θέλει να φέρει γυναίκα οδηγό στη Formula 1 – Υπέγραψε τη Simona De Silvestro

Η Ελβετίδα οδηγός, Simona De Silvestro, ενσωματώθηκε στην ομάδα της Sauber με στόχο να τρέξει στη Formula 1 το 2015.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Simona De Silvestro αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Indycar των ΗΠΑ, το κορυφαίο δηλαδή πρωτάθλημα με μονοθέσια στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η 25χρονη οδηγός είχε πάρει το βραβείο του «καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου οδηγού» στα Indycar το 2010, ενώ η καλύτερή της επίδοση στη θεαματική σειρά αγώνων ήρθε πέρσι όταν τερμάτισε δεύτερη στον αγώνα του Χιούστον. Ενώ ολοκλήρωσε το περσινό πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την 13η θέση στη γενική βαθμολογία.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Sauber, η De Silvestro μπαίνει κάτω από την σκεπή της ελβετικής ομάδας και θα περάσει τη φετινή χρονιά προετοιμαζόμενη για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα το 2015. Θα περάσει πολλές ώρες στον εξομοιωτή της ομάδας και θα προσπαθήσει να αποκτήσει τις σωματικές και πνευματικές ικανότητες που απαιτούνται προκειμένου να καταφέρει να βρεθεί στο κόκπιτ ενός μονοθεσίου της Formula 1. Παράλληλα θα πρέπει να αποκτήσει και την αγωνιστική άδεια που απαιτείται για να αγωνιστεί στη Formula 1. Άδεια που εκδίδεται από την FIA σε όποιον οδηγό κάνει τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα δοκιμών με ένα μονοθέσιο της Formula 1.

«Θεωρούμε πως είναι μια πολύ ταλαντούχα οδηγός και αποφασίσαμε να την φέρουμε στην ομάδα και να την στηρίξουμε» δήλωσε  η επικεφαλής της Sauber και ιδιοκτήτρια του 33%, Monisha Kaltenborn. «Η προσδοκία της Simona είναι να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα το 2015.

 «Η ομάδα της Sauber έχει μεγάλη ιστορία και είναι επίσης η μοναδική ομάδα στην Formula 1 που έρχεται από την πατρίδα μου, κάτι το οποίο κάνει όλο το εγχείρημα ακόμα πιο συναρπαστικό. Θέλω να ευχαριστήσω την Monisha Kaltenborn και τον Peter Sauber για την στήριξη και την πίστη που δείχνουν στις ικανότητες μου, καθώς και την μοναδική ευκαιρία που μου προσφέρουν να βρεθώ στην Formula 1» ανέφερε σε δηλώσεις της η Simona De Silvestro.

[Πηγή: Sauber]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube