Η FIA αλλάζει το ύψος των φώτων εκκίνησης στη Μελβούρνη

Η FIA αλλάζει το ύψος των φώτων εκκίνησης στη Μελβούρνη

Ο λόγος είναι ότι στο σύστημα Halo περιόριζε την ορατότητα των οδηγών.

Η FIA αλλάζει τη θέση των φώτων εκκίνησης στο GP της Μελβούρνης για να μπορούν οι οδηγοί να έχουν καλύτερη οπτική πρόσβαση σε αυτά. Ο λόγος έχει να κάνει με την ύπαρξη του Halo, το οποίο ενδεχομένως να περιορίσει την ορατότητα των οδηγών.

Μάλιστα οι πιλότοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δοκιμαστικές εκκινήσεις με το νέο σύστημα, την Παρασκευή το απόγευμα μετά το τέλος των δύο περιόδων δοκιμών της ημέρας.

Σύμφωνα με  τον Charlie Whiting οι αλλαγές κρίθηκαν αναγκαίες. Τώρα το δεύτερο σετ των φώτων θα βρίσκεται χαμηλότερα από το πρώτο σετ και ελαφρώς προς τα αριστερά. Επίσης θα υπάρχει ένα «επαναλαμβανόμενο σετ» φώτων στα αριστερά έτσι όλοι οι οδηγοί να έχουν άριστη οπτική επαφή, είπε ο Charlie Whiting.

Το σετ αυτό είχε υιοθετηθεί και το 2009, όταν οι πίσω πτέρυγες των μονοθεσίων είχαν μεγαλώσει και οι πίσω οδηγοί εξέφραζαν παράπονα ότι δεν έβλεπαν το φώτα εκκίνησης.
Όμως τώρα δεν συντρέχει ο παραπάνω λόγος, είπε ο Charlie Whiting και έτσι αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το δεύτερο σετ φώτων αλλιώς.

Επίσης η μείωση του ύψους των φώτων εκκίνησης θα βοηθήσει –σύμφωνα πάντα με τον Charlie Whiting – κύρια τους οδηγούς που βρίσκονται στην πρώτη σειρά, οι οποίοι με το Halo, θα πρέπει ίσως να μετακινήσουν πολύ το κεφάλι τους για να έχουν πλήρη οπτική σε αυτά. Μειώνοντας το ύψος τα φέρνουμε στο οπτικό τους πεδίο. Για το λόγο αυτό έχουμε και το δεύτερο σετ.
Τέλος οι δοκιμές την Παρασκευή θα γίνουν για να εξοικειωθούν οι οδηγοί με το νέο σύστημα και να μην πρέπει να το αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά στην εκκίνηση του αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube