Δοκιμές Βαρκελώνης: Πρόβλημα στον Alonso με το «καλημέρα» [video]

Δοκιμές Βαρκελώνης: Πρόβλημα στον Alonso με το «καλημέρα» [video]

Έχασε ξαφνικά τον πίσω δεξί τροχό ο οποίος αποκολλήθηκε εντελώς.

Στη McLaren φαίνεται πως πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουν ένα ευχέλαιο. Και αυτό γιατί η χρονιά μόνον καλά δεν ξεκίνησε για τον Alonso την πρώτη ημέρα των δοκιμών στη Βαρκελώνη.

Ο Ισπανός, στον τέταρτο μόλις γύρο που έκανε στην πίστα έχασε απροσδόκητα τον πίσω δεξί τροχό, με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας και έτσι να αναγκαστούν οι κριτές να βγάλουν κόκκινη σημαία μέχρι να απομακρυνθεί η McLaren από το σημείο.
Επισήμως ουδείς μπορεί να εξηγήσει πως έγινε αυτό.

Οι ανταποκρίσεις από τη Βαρκελώνη μόνον εικασίες μπορούν να κάνουν. Κάποιοι λένε πως το τελικό chicane είναι αρκετά σκληρό και ίσως ο Alonso να χτύπησε  άτσαλα στα κέρμπς. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την απώλεια του τροχού δεδομένης και της ύπαρξης του wheel retaining system (σύστημα συγκράτησης του τροχού).
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον Alonso να προσπαθεί να εντοπίσει τι ακριβώς συνέβη στον τροχό και αποκολλήθηκε τελείως.

Την ίδια στιγμή και με δεδομένο ότι η McLaren σύρθηκε στο χαλίκι, οι ανταποκρίσεις από τα πιτ αναφέρουν ότι μπορεί να δημιουργήθηκε ζημιά και στο πάτωμα του μονοθεσίου, κάτι που από μόνο του δεν είναι κάτι σοβαρό, όμως με δεδομένο την μην ύπαρξη ικανού στοκ ανταλλακτικών, ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube