Δοκιμές, Βαρκελώνη: Alonso, ο βασιλιάς του… χιονιού

Δοκιμές, Βαρκελώνη: Alonso, ο βασιλιάς του… χιονιού

Ο Fernando Alonso ήταν ο μόνος που σημείωσε χρόνο σήμερα, τρίτη μέρα των δοκιμών, όπου χιόνισε και μετά έβρεξε δυνατά.

Μόνο πέντε μονοθέσια τόλμησαν να βγουν στην πίστα, με τον Alonso (McLaren) να κάνει τους περισσότερους γύρους, 11 συνολικά.

Το ξεκίνημα των δοκιμών καθυστέρησε τρεις ώρες λόγω της βαριάς χιονόπτωσης χθες το βράδυ, η οποία συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί.

Αφού η πίστα άνοιξε το μεσημέρι, πέρασε άλλη μια ώρα μέχρι να εμφανιστεί το πρώτο αυτοκίνητο: αυτό του Alonso, που έκανε ένα γύρο.

Ο Daniel Ricciardo με τη Red Bull ήταν ο επόμενος που βγήκε, κι εμφανίστηκε ξανά λίγο αργότερα για ένα δεύτερο γύρο, ο οποίος περιέλαβε κι ένα πέρασμα από αμμοπαγίδα.

Οι Marcus Ericsson (Sauber), Robert Kubica (Williams) και Brendon Hartley (Toro Rosso) ήταν οι άλλοι τρεις οδηγοί που έτρεξαν. Προς το τέλος της ημέρας, ο Alonso πραγματοποίησε «δοκιμές και ελέγχους» για τη McLaren, κάνοντας κάμποσες εμφανίσεις του ενός γύρου στην πίστα.

Το τελευταίο 15λεπτο των δοκιμών, ο Ισπανός επιτέλους έμεινε στην πίστα για παραπάνω από ένα γύρο, σημειώνοντας ένα χρόνο 2’ 21” 268 με τα λάστιχα βροχής, πριν επιστρέψει στα pits.

Ξαναβγήκε στην πίστα τα τελευταία δύο λεπτά, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού αφού είχε πέσει η καρό σημαία, για να βελτιώσει την επίδοσή του στο 2’ 18” 545.

Οι ομάδες έχουν ακόμη πέντε μέρες δοκιμών εξέλιξης πριν το Αυστραλιανό GP: μία μέρα αυτή την εβδομάδα κι άλλες τέσσερις την επόμενη – όπου αναμένεται καλύτερος καιρός.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ:

Θ.

ΟΔΗΓΟΣ

ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ

ΧΡΟΝΟΣ

ΔΙΑΦ.

ΓΥΡΟΙ

1

Fernando Alonso

McLaren/Renault

2m18.545s

-

11

2

Daniel Ricciardo

Red Bull/Renault

-

-

2

3

Brendon Hartley

Toro Rosso/Honda

-

-

2

4

Marcus Ericsson

Sauber/Ferrari

-

-

1

5

Robert Kubica

Williams/Mercedes

-

-

1

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube