Δοκιμές, Βαρκελώνη 2: Ο Vettel παραμένει βασιλιάς

Δοκιμές, Βαρκελώνη 2: Ο Vettel παραμένει βασιλιάς

Διατηρήθηκε πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους, με ένα γύρο ρεκόρ, 2” πιο γρήγορο από την περσινή pole position του Hamilton στην ίδια πίστα!

H πρωινή επίδοση του οδηγού της Ferrari, 1’ 17” 182, ήταν η καλύτερη της ημέρας με διαφορά 1,178”, καθώς οι ομάδες επέλεξαν να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα το απόγευμα.

Έτσι, η κατάταξη στην κορυφή του πίνακα των χρόνων δεν άλλαξε, με τον Kevin Magnussen (Haas) να παραμένει 2ος χάρη στο χρόνο που είχε κάνει με τα supersoft λάστιχα, μπροστά από μια σειρά οδηγών που φορούσαν τα πιο μαλακά hypersoft.

Από αυτούς, ο Pierre Gasly φόρεσε hypersoft στην Toro Rosso την τελευταία ώρα των δοκιμών για να ανέβει στην 3η θέση, μόλις 0,003” πίσω από τον Magnussen. Αντίστοιχα, ο Carlos Sainz ανέβηκε 5ος, πίσω από τον team-mate του στη Renault, τον Nico Hulkenberg.

O Stoffel Vandoorne κατατάχτηκε 6ος με τη McLaren χάρη στον πρωινό του χρόνο, με την ομάδα να γράφει επιτέλους χιλιόμετρα δοκιμών, με 151 γύρους σήμερα.

Πίσω από τον Βέλγο σε χρόνο ήταν ο Marcus Ericsson με τη Sauber (κάτω), που έγινε η αιτία για τη μόνη διακοπή των δοκιμών σήμερα, αφού έκανε τετακέ στην Κ4, λίγο πριν την τελευταία ώρα.

Χάρη στο αδιάλειπτο των δοκιμών σήμερα, οι ομάδες έκαναν πολλούς γύρους. Ο Max Verstappen επικεντρώθηκε σε προσομοιώσεις αγώνα με τη Red Bull και ήταν τελικά ο δεύτερος πιο αργός σήμερα. Όμως οι 187 γύροι που συμπλήρωσε ξεπεράστηκαν μόνο από τον Vettel, που έφτασε τους 188 αλλά μετρώντας κι αυτούς που έκανε μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, εξασκούμενος σε εκκινήσεις.

Ο Gasly (169), ο Sergio Perez με τη Force India (159) και ο Magnussen (153) όλοι ξεπέρασαν τη μιάμιση εκατοντάδα γύρων, ενώ οι δύο οδηγοί της Mercedes έκαναν συνολικά 181.

Ο Lewis Hamilton πέρασε τελικά μπροστά από τον Valtteri Bottas σε χρόνο με τα medium λάστιχα, αργά το απόγευμα.

Ο Lance Stroll επικεντρώθηκε ξανά σε μεγάλα πακέτα γύρων και ήταν τελικά ο πιο αργός απ’ όλους, αφού πήρε το απόγευμα το τιμόνι της Williams από τον Robert Kubica.  

ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΕΞΕΛΙΞΗΣ:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube