Δοκιμές, Βαρκελώνη 2: O Ricciardo νικά τον Hamilton

Δοκιμές, Βαρκελώνη 2: O Ricciardo νικά τον Hamilton

O Daniel Ricciardo με τη Red Bull πέτυχε ένα νέο ανεπίσημο ρεκόρ γύρου στην πίστα της Βαρκελώνης.

Ενώ ο Ricciardo πετούσε με τη Red Bull, o Fernando Alonso σταμάτησε στην πίστα με πρόβλημα στον κινητήρα της McLaren.

O χρόνος του Ricciardo, 1’ 18” 047, που σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 μ.μ., είναι σχεδόν 3 δέκατα καλύτερος από εκείνον του Felipe Massa με τη Ferrari το 2008, που ήταν μέχρι σήμερα ο ταχύτερος σε αυτή τη διάταξη της πίστας της Catalunya.

To νέο ρεκόρ ήρθε αφού η Red Bull και η Mercedes φόρεσαν για πρώτη φορά το νέο hypersoft λάστιχο της Pirelli.

Η άλλη μεγάλη είδηση του πρωινού είχε να κάνει με τη McLaren του Alonso, που σταμάτησε λόγω διαρροής λαδιού. Το πρόβλημα ανάγκασε την ομάδα σε αλλαγή κινητήρα, βάζοντας τέλος σε μια πολλά υποσχόμενη περίοδο δοκιμών για τον Ισπανό.

Ο Alonso ήταν ο ταχύτερος την πρώτη ώρα σήμερα, με ένα γύρο στο 1’ 19” 856 που επιτεύχθηκε με τη hypersoft γόμα. Ο Ισπανός ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον Hamilton που φορούσε τα medium λάστιχα.

Ο Alonso στη συνέχεια προσπάθησε να γράψει χιλιόμετρα τις δύο πρώτες ώρες του πρωινού, αλλά σταμάτησε στην έξοδο διαφυγής, στην είσοδο της αριστερής Κ7.

Ο Ισπανός πάντως είχε ήδη υποβιβαστεί στην κατάταξη των χρόνων, αφού πρώτα ο Hamilton και μετά ο Esteban Ocon (Force India) είχαν περάσει στην πρώτη θέση του πίνακα. Η χαρά του Γάλλου όμως δεν κράτησε πολύ αφού ο χρόνος του ακυρώθηκε για παράκαμψη του τελευταίου σικέιν.

Ο καλύτερος χρόνος του Hamilton επίσης ακυρώθηκε για υπέρβαση των ορίων της πίστας, αλλά ο Βρετανός της Mercedes παρέμεινε πρώτος καθώς σημείωνε ταχύτερους γύρους με τα medium, supersoft και hypersoft λάστιχα.

Ο καλύτερος απ’ όλους ήταν ένα 1’ 18” 400 με τα hypersoft, μέχρις ότου ο Ricciardo φόρεσε κι αυτός τα ίδια λάστιχα και τον πέρασε για 0,043”.

O Αυστραλός στη συνέχεια έβαλε ένα καινούργιο σετ υπέρ-μαλακά Pirelli και αύξησε τη διαφορά του από τη Mercedes στα 0,353”, λίγο μετά την αρχή του διαλείμματος για φαγητό – το οποίο δεν έγινε, οπότε οι δοκιμές θα συνεχιστούν μέχρι τις 6 μ.μ. ώστε να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος από την κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι δύο πρώτοι είχαν σήμερα μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, από τους οποίους πρώτος ήταν ο Sebastian Vettel με τη Ferrari, 1,1” πίσω αλλά με τα soft λάστιχα, που είναι τρεις βαθμίδες σκληρότερα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Scuderia, σήμερα ήταν η σειρά του Kimi Raikkonen να κάνει δοκιμές, όμως ο Φιλανδός δεν ένιωθε καλά οπότε τον αντικατέστησε ο Vettel.

O Alonso παρέμεινε 4ος στον πίνακα το πρωί, παρότι σταμάτησε. Ήταν όμως 1,809” από την κορυφή.

Όση διαφορά είχε ο Ricciardo από τον Alonso είχαν όλοι οι υπόλοιποι από τον Ισπανό. Ο Carlos Sainz ήταν 5ος με τη Renault, μπροστά από τους Romain Grosjean (Haas), Lance Stroll (Williams), Esteban Ocon (Force India), Brendon Hartley (Toro Rosso) και Charles Leclerc (Sauber).

ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΣΤΙΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ:

[Πίνακας: formula1.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube