Αλλαγές στο σύστημα των κατατακτήριων δοκιμών σχεδιάζει η Liberty Media

Αλλαγές στο σύστημα των κατατακτήριων δοκιμών σχεδιάζει η Liberty Media

Θέλουν η σειρά εκκίνησης να καθορίζεται από το αποτέλεσμα ενός μίνι αγώνα 100 km.

Με σκοπό να κάνουν ακόμη πιο δελεαστικούς τους αγώνες της F1 και να προσελκύσουν τη μέγιστη τηλεθέαση, οι υπεύθυνοι της Liberty Media επεξεργάζονται ένα σχέδιο αλλαγής των κατατακτήριων δοκιμών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού Auto Motor und Sport, θα αλλάξει όλη η δομή του διημέρου που προηγείται του αγώνα.
Έτσι την Παρασκευή η διαδικασία του scrutineering θα είναι ανοικτή στο κοινό για να δουν όσοι θέλουν από κοντά τα μονοθέσια. Στη συνέχεια την ίδια μέρα θα έχουμε τις φάσεις των ελεύθερων δοκιμών, οι οποίες όμως θα μειωθούν σε δύο από τρεις.

Το Σάββατο, το νέο πλάνο (το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη), προβλέπει τις μεγαλύτερες αλλαγές.
Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, οι κατατακτήριες δοκιμές όπως τις ξέραμε μέχρι τώρα θα εξακολουθήσουν  να υπάρχουν αλλά δεν θα καθορίζουν τη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής. Αυτή θα καθορίζεται από το αποτέλεσμα ενός μίνι αγώνα μήκους 100 km που θα γίνεται αργά μέσα στο Σάββατο. Στο σχέδιο –πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού – προβλέπεται ότι στον μίνι αυτόν αγώνα δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός σε ό,τι αφορά στο ποια γόμα ελαστικών θα χρησιμοποιείται και στην ποσότητα των καυσίμων.

Είναι φανερό πως αν τελικά υιοθετηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, αυτή δεν θα ισχύσει άμεσα, αφού  προϋποθέτει ριζική αλλαγή στους κανονισμούς, κυρίως σε ό,τι αφορά στον αριθμό κινητήρων που δικαιούται ο κάθε οδηγός μέσα στη χρονιά.
Σε κάθε περίπτωση οι ομάδες δεν έχουν πάρει θέση σε όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ατύπως τους ζητήθηκε η άποψή τους από τη Liberty Media.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube