Volvo V90: φωτογραφίζεται κατά τύχη χωρίς καμουφλάζ

Volvo V90: φωτογραφίζεται κατά τύχη χωρίς καμουφλάζ

Το Volvo V90 φωτογραφίζεται σε ένα γκαράζ όπου ξαποσταίνει από τις τελευταίες δοκιμές.

Το station wagon της Volvo με το όνομα V90, βασισμένο στο S90, πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Το σουηδικό περιοδικό Teknikens Varld το εντόπισε σε ένα γκαράζ και τράβηξε μερικές φωτογραφίες.

Η πρώτη βασική διαφορά σε σχέση με το V70 το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει είναι η κεκλιμένη γραμμή της οροφής που του δίνει πιο μοντέρνο  σχήμα, εκλεπτυσμένο στιλ και σπορ χαρακτήρα. Τα σχήματος L πίσω φώτα και οι χρωμιομένες απολήξεις των εξατμίσεων τονίζουν τον πολυτελή χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από τις απλές, καθαρές γραμμές της μάσκας, όπως και στο σεντάν S90. Η οποία ενσωματώνει αρμονικά στοιχεία από την παράδοση της Volvo σε ένα κατά τα άλλα φουτουριστικό σχέδιο, που προέρχεται φυσικά από το Concept Estate.

Παρά την πιο σπορ γραμμή της οροφής, το V90 λέγεται ότι θα έχει εξίσου μεγάλο χώρο αποσκευών με το V70, λόγω του μεγαλύτερου κατά… 13 σχεδόν πόντους μεταξονίου. Προφανώς, ανάλογο όφελος θα υπάρχει και στον χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών.



Το V90 θα μοιράζεται με το S90 την πλατφόρμα SPA. Θα διατίθεται αποκλειστικά με μια γκάμα 4κύλινδρων κινητήρων. Η κορυφαία έκδοση θα είναι το T8 plug-in hybrid. Μία τρικύλινδρη έκδοση αλλά και μια ισχυρότερη σπορ εκδοχή είναι στο μυαλό των ανθρώπων της Volvo για αργότερα.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ακόμη, αλλά το ντεμπούτο του V90 αναμένεται στην Γενεύη τον προσεχή Μάρτιο.



Πηγή: Teknikens Varld

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube