Πρεμιέρα για την ισχυρότερη Porsche Panamera όλων των εποχών [video]

Πρεμιέρα για την ισχυρότερη Porsche Panamera όλων των εποχών [video]

Η πιο ισχυρή Porsche Panamera της Ιστορίας πήρε σάρκα και οστά, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει την τιμή της.

Μετά τις νέες εκδόσεις της Macan, έφτασε η ώρα και για τη διεύρυνση της γκάμας της Porsche Panamera, με τις ισχυρότερες εκδόσεις που έχουμε δει.. Μέχρι φυσικά τις επόμενες!

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόλις μέρες από τη στιγμή που μια ειδική έκδοση της Porsche Panamera εθεάθη στο Nürburgring να σπάει τα χρονόμετρα, ως το πιο γρήγορο executive σεντάν ανεξαρτήτου κατηγορίας που ολοκλήρωσε το γύρο στην Πράσινη Κόλαση σε 7’24”17.

H Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid των 782 ίππων ξεκινά από τις €254.630, με την GTS να κοστίζει €243.560

Porsche Panamera S E-Hybrid

To πλήρωμα του χρόνου έφτασε, κι έτσι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, αποκάλυψε στο ευρύ κοινό την ισχυρότερη Porsche Panamera που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής της. Κάτω από το κάλυμμα της Panamera Turbo S E-Hybrid, είναι τοποθετημένος ένας twin-τούρμπο, 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας που αποδίδει 599 ίππους.  Επικουρείται δε από ένα ηλεκτρομοτέρ 190 ίππων, με τη συνδυαστική απόδοση να αγγίζει πλέον τους 782 ίππους (+105 σε σχέση με την εν κυκλοφορία γενιά).

Αυξητικές τάσεις ακολουθεί και η ροπή, που φτάνει πλέον τα 1.000 Nm, από τα 850 της απερχόμενης γενιάς. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις δεν μένουν μόνο στις μπροσούρες αλλά αποτυπώνονται και στην πράξη. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,9”, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 325 km/h.

H πιο ισχυρή Panamera όλων των εποχών εξοπλίζεται, όπως άλλωστε είναι φυσικό με τεχνολογίες από το άνω ράφι του Zuffenhausen. Πέρα λοιπόν από το αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο (λεπίδες αέρα, νέες ποδιές στα πλαϊνά κι νέο διαχύτη από ανθρακόνημα) , η Panamera εξοπλίζεται με κεραμικά φρένα και ζάντες 21”.

Porsche Panamera S E-Hybrid

Πέρα όμως από την αυξημένη ισχύς και ροπή, το μοντέλο της εταιρείας από τη Στουτγάρδη, εξοπλίζεται με μεγαλύτερη και αποδοτικότερη μπαταρία, χωρητικότητας 25,9  kWh, που επιτρέπει στην Panamera να κινηθεί χωρίς να καταναλώσει στάλα βενζίνης για 88 km. Η διαδικασία της πλήρους φόρτισης μάλιστα, μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 2 ώρες και 39 λεπτά.

Πλέον της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, αποκαλύφθηκε και η Panamera GTS. Μια έκδοση που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την πολυτέλεια και την φινέτσα με την οδηγική απόλαυση που μόνο η Porsche ξέρει να προσφέρει. Αποδίδει 500 ίππους, έναντι των 480 της εν κυκλοφορίας Panamera GTS, με το 0-100 km/h να έρχεται σε 3,8” και το κοντέρ να τερματίζει στα 302 km/h. Με την κίνηση να περνάει στους τροχούς μέσω του αυτόματου PDK οχτώ σχέσεων.  Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, πως η Porsche έχει φροντίσει για τον ήχο της νέας GTS, προσφέροντας έναν ισχυρό συναισθηματικά θόρυβο.

Porsche Panamera GTS

Όσον αφορά τώρα την τιμή του διαμορφωτή της ελληνικής αντιπροσωπείας, η Porsche Panamera GTS ξεκινά από τις €243.560, τη στιγμή που για την Panamera S E-Hybrid απαιτώνται €254.630. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube