Porsche 718 Cayman GT4 RS: Αυτός είναι ο χρόνος της στο Nürburgring [videos]

Porsche 718 Cayman GT4 RS: Αυτός είναι ο χρόνος της στο Nürburgring [videos]

Η Porsche ολοκληρώνει την προετοιμασία της πιο απόλυτης 718 Cayman, της GT4 RS. Επί τη ευκαιρία δε, γύρισε στο Nürburgring για να επιβεβαιώσει την πιστάδικο ταμπεραμέντο της.

Σαφώς ως κοινό και Τύπος δεν έχουν μείνει πολλά να ανακαλύψουμε για την 718 Cayman GT4 RS. Το αυτοκίνητο, που έχει απαθανατιστεί ήδη από το 2020 με καμουφλάζ και που δεν μπορεί να κρατήσει κρυφή την επιβλητική σταθερή πίσω πτέρυγα, ολοκληρώνει την προετοιμασία του και η Porsche χρησιμοποιεί την τελική φάση για να λίγη επικοινωνία πριν από το λανσάρισμα.

Η 718 Cayman GT4 RS είναι επομένως η απόλυτη εξέλιξη της υφιστάμενης γκάμας της Cayman, μοντέλο που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της καριέρας του, καθώς η έλευσή της στην αγορά χρονολογείται από το 2016.

Η έκδοση GT4 RS δοκιμάστηκε από τον οδηγό Jörg Bergmeister στο Nürburgring που σημέιωσε ένα πολύ ταχύ χρόνο: 7’ 09”. Γύρος που είναι 23 δευτερόλεπτα καλύτερος από τη στάνταρ 718 Cayman GT4. Το μεγάλο κέρδος σε μια πίστα όπως η Πράσινη Κόλαση συνεπάγεται απαραίτητα σημαντικές μηχανικές αλλαγές, ξεκινώντας από τον κινητήρα.

Ο φυσικός ατμοσφαιρικός 6κύλινδρος των τεσσάρων λίτρων σαφώς και έπρεπε να ανέβει κάμποσο πάνω από το μοτέρ της RS για να αντιμετωπίσει τους 500 ίππους της. Επίσης, το αυτοκίνητο που απεικονίζεται σε αυτές τις επίσημες εικόνες φορά κίτρινες δαγκάνες, συνώνυμες στο Weissach με κάρμπον κεραμικούς δίσκους.

Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα πρέπει ακολουθήσει σύντομα. Εμείς να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μια εκδοχή της 718 Cayman σαφώς σχεδιασμένη για πίστα, κάτι που επιβεβαιώνεται μέχρι και από την προαιρετική επιλογή για λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

Η υφιστάμενη Cayman GT4 ξεκινά στην Ελλάδα από τα 140 χιλιάρικα, αλλά στην περίπτωση αυτής της μίνι 911 GT3 RS να περιμένετε απογείωση της τιμής αυτής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube