Νέο Toyota Passo, το πιο οικονομικό βενζινοκίνητο

Νέο Toyota Passo, το πιο οικονομικό βενζινοκίνητο

Το πεντάθυρο χιλιάρι με μετάδοση CVT έχει μέση τυποποιημένη κατανάλωση μόλις 3,57 lt/100km.

To Toyota Passo είναι ένα αυτοκίνητο πόλης, αδελφάκι του Daihatsu Sirion, και θα πωλείται προς το παρόν αποκλειστικά στην Ιαπωνία – αλλά όπως πάνε τα πράγματα θα είναι ιδανικό και για την Ελλάδα…

Περιέργως για τόσο μικρό αυτοκίνητο, το Passo θα διατίθεται σε προσθιοκίνητες αλλά και σε τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει και ανάμεσα σε δύο εμφανίσεις, τη στάνταρ και την πιο στιλέ Moda, που εικονίζεται παραπάνω.

Όλες οι εκδόσεις θα έχουν τον 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1 λίτρου με τον κωδικό 1KR-FE, που αποδίδει 69 PS και συνδυάζεται αποκλειστικά με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT. O συνδυασμός αυτός δίνει τη χαμηλότερη κατανάλωση από όλα τα βενζινοκίνητα μοντέλα της ιαπωνικής αγοράς, με μέση τιμή (στον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών JC08) μόλις 3,57 lt/100km για το προσθιοκίνητο (FWD) και 4,1 lt/100km για το τετρακίνητο (4WD) μοντέλο.

Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, η Toyota ανακοινώνει ότι ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 75 mm. Το αυτοκίνητο είναι επίσης πιο σταθερό χάρη στην τοποθέτηση αντιστρεπτικών ράβδων στην εμπρός και την πίσω ανάρτηση, καθώς και στην αυξημένη στρεπτική ακαμψία του πίσω ημιάκαμπτου άξονα.

Το νέο Passo εφοδιάζεται με το πακέτο ασφάλειας Smart Assist II, που περιλαμβάνει σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα αν χρειαστεί καθώς και σύστημα ειδοποίησης για ακούσια αλλαγή λωρίδας.

Το διαθέσιμο χρωματολόγιο περιλαμβάνει 12 διαφορετικά χρώματα, ενώ στην έκδοση Moda προσφέρεται και διχρωμία. Οι τιμές ξεκινούν από τα 1.150.200 γεν (€9.290) για το στάνταρ FWD και φτάνουν τα 1.431.000 γεν (€11.560) για το Moda 4WD.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube