Το νέο Mitsubishi Outlander έρχεται Ευρώπη

Το νέο Mitsubishi Outlander έρχεται Ευρώπη

Γνωρίζουμε πλέον πότε θα παρουσιαστεί το νέο Mitsubishi Outlander και μάλιστα έχουμε μια πρώτη φωτογραφία του. Προς το παρόν κρύβεται στις... σκιές, αλλά τη φωτίσαμε λιγάκι μπας και φανεί καλύτερα…

Η Mitsubishi πριν από πέντε μήνες λανσάρισε στην αγορά το ASX, το σχεδόν δίδυμο αδερφό του σουπερμίνι Renault Captur. Και η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα ακόμη SUV, μεγαλύτερο αυτή τη φορά. Το Mitsubishi Outlander.

Η εταιρεία δεν θέλησε να διαλέξει άλλο όνομα για το οικογενειακό της SUV, κεφαλαιοποιώντας το επικοινωνιακό δυναμικό του μοντέλου. Βλέπετε, το όνομα «Outlander» υπάρχει στην αγορά εδώ και 21 χρόνια, απ’ όταν λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά του το 2003.

Το νέο Mitsubishi Outlander θα διατίθεται στην Ευρώπη αποκλειστικά με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης

Η τέταρτη γενιά του μοντέλου λανσαρίστηκε το 2022, αλλά η Mitsubishi δεν το εμπορεύτηκε στην Ευρώπη. Τελικά αποφάσισε να στείλει στη Γηραιά Ήπειρο μια ανανεωμένη έκδοσή της, προσαρμοσμένη στα ευρωπαϊκά γούστα.

Mitsubishi Outlander

Η Mitsubishi μάλιστα έδωσε επιτέλους την ημερομηνία παρουσίασης του ευρωπαϊκού Outlander που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου στη Μαδρίτη. Προς το παρόν, πρέπει να αρκεστούμε στη μοναδική εικόνα που δείχνει μόνο τη σιλουέτα του αυτοκινήτου. Λογικά πανομοιότυπη με αυτή του Mitsubishi Outlander τέταρτης γενιάς που κυκλοφορεί εκτός Ευρώπης, με ανεπαίσθητες εξωτερικές επεμβάσεις.

Όσον αφορά τον κινητήρα, στο μηχανοστάσιο οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης, όπως και στην προηγούμενη, τρίτη γενιά του μοντέλου, που ολοκλήρωσε την εμπορική καριέρα της στην Ελλάδα το 2021. Κι αν θέλαμε να τοποθετήσουμε απέναντι τους κύριους ανταγωνιστές του, θα βάζαμε δύο βαριά ονόματα πάλι εξ Ιαπωνίας ορμώμενα, το Toyota RAV4 και το Honda CR-V.

Να θυμίσουμε ότι η Mitsubishi ετοιμάζει κι ένα 100% ηλεκτρικό SUV, ενσωματώνοντας τα τεχνικά στοιχεία του Renault Scénic E-Tech Electric. Με το γαλλικό αυτοκίνητο να αναμένεται στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2025

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube