Mercedes-Benz: Υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία 700 km!

Mercedes-Benz: Υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία 700 km!

Η έκδοση παραγωγής της ηλεκτρικής λιμουζίνας Mercedes-Benz EQS που θα έρθει το 2021 θα έχει αυτονομία 700 km!

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συμβουλίου των μετόχων της Daimler, ο CEO της εταιρείας,Ola Källenius, αποκάλυψε πως η νέα Mercedes-Benz EQS θα έχει ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 700 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση - σε κύκλο μετρήσεων WLTP!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz EQS: Η νέα ηλεκτρική λιμουζίνα της Daimler

Η έκδοση παραγωγής της ηλεκτρικής ναυαρχίδα της Mercedes-Benz με το όνομα EQS θα παρουσιαστεί το 2021 ως η εξέλιξη του αντίστοιχου πρωτοτύπου EQS Vision (2019). Η πολυτελής ηλεκτρική λιμουζίνα θα βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα MEA (modular electric architecture) και θα διατίθεται παράλληλα με την Mercedes-Benz S-Class W223 που θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2020.

Οι νέες μπαταρίες που θα χρησιμοποιεί η EQS εξελίχθηκαν από την Mercedes-Benz και θα παράγονται στο εργοστάσιο Stuttgart-Untertürkheim της Daimler. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης μέσω του δικτύου Ionity.

EQS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αναβαθμισμένο Tesla Model S Long Range Plus με αυτονομία 647 km!

Σήμερα, το Tesla Model S Long Range Plus που διατίθεται στις ΗΠΑ προσφέρει αυτονομία 647 km σύμφωνα με την EPA, που συνήθως είναι πιο συντηρητική στις μετρήσεις της σε σύγκριση με το πρωτόκολλο WLTP. Μένει να δούμε λοιπόν αν η νέα Mercedes-Benz EQS καταφέρει να ξεπεράσει αυτή την επίδοση και να γίνει το ηλεκτρικό μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο.

[Πηγή: Daimler μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube