Ford: Ένα ηλεκτρικό SUV από εφέτος

Ford: Ένα ηλεκτρικό SUV από εφέτος

Η Ford σχεδιάζει ένα ηλεκτρικό crossover επιδόσεων για το εγγύς μέλλον, εμπνευσμένο από τη Mustang. Το χρονοδιάγραμμα αποκαλύπτει ότι το αυτοκίνητο θα ντεμπουτάρει εφέτος και θα λανσαριστεί εμπορικά το 2020.

Η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται ραγδαία στη Ford, όπως και σε πολλούς άλλους κατασκευαστές. Αλλά το Μπλε Οβάλ στοχεύει επίσης να διατηρήσει τα κλασικά μοντέλα του μέσα στο νέο, τεχνολογικά προηγμένο μέλλον που διαμορφώνεται. Και που θα είναι προφανώς συνδυασμένο με τις μπαταρίες. Και αν αυτοκίνητα όπως η Mustang ή το F150 δεν απειλούνται, αυτό δεν εμποδίζει νέα μοντέλα να παραγεμίζουν προσεχώς τον κατάλογο της Ford, με πρώτο να σέρνει το χορό ένα ηλεκτρικό crossover.

Οι πρώτες φήμες και η εικόνα-teaser από το περυσινό φθινόπωρο αναγγέλλουν ένα SUV επιδόσεων, εμπνευσμένο από τη Mustang όσον αφορά το σχεδιασμό. Ενώ αρχικά η Ford είχε προγραμματίσει για το νέο SUV το όνομα «Mach 1»* (αναφορά στις σπέσιαλ εκδόσεις της πρώτης Mustang), λόγω της δυσθυμίας των Αμερικανών φαν γι’ αυτή την επιλογή, υπαναχώρησε αλλάζοντας το όνομα που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Ο προγραμματισμός δείχνει σε κάθε περίπτωση ότι η Ford έχει σκοπεύει να παρουσιάσει αυτό το ηλεκτρικό SUV μέχρι το τέλος του έτους, ενώ το εμπορικό λανσάρισμά του προβλέπεται για το 2020. Μαζί του, επιβεβαιώθηκε και η έναρξη του προγράμματος έρευνας και εξέλιξης του μελλοντικού ηλεκτρικού pick- up, του F150.

* Το Ford Mustang Mach 1 ήταν ένα έξτρα πακέτο με προσανατολισμό στις επιδόσεις που πρωτοεμφανίστηκε τον Αύγουστο του 1968. Mach 1 ονομάζονταν έκτοτε οι Mustang επιδόσεων μέχρι να αλλάξει το αυτοκίνητο μοντέλο, το 1978.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube