Δίλιτρη, 4κύλινδρη και «μακριά» BMW 7 για την Κίνα

Δίλιτρη, 4κύλινδρη και «μακριά» BMW 7 για την Κίνα

Η 7 Series ανανεώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ΙΑΑ 2015, στη Φρανκφούρτη, αλλά επανέρχεται στο προσκήνιο με μια καινούργια έκδοση που «ανακοινώθηκε» από το BMW Blog

Η BMW 7 Series που ενσωματώνει πακτωλό τεχνολογικών καινοτομιών και χρησιμοποιεί μια σειρά αναβαθμισμένων κινητήρων, θα γίνει και 4κύλινδρη και μάλιστα σε έκδοση «L», δηλαδή με μακρύ μεταξόνιο! Για πού; Μα φυσικά για την αγορά της Κίνας!

Η άφιξη του κινητήρα V12 ήταν κάτι το αναμενόμενο, καθώς αυτή η δυνατότητα επιλογής είχε ήδη «διαρρεύσει» σε ένα διαμορφωτή πριν από λίγες ημέρες, όπως και η έκδοση «Μ» στην έκδοση M760Li που υπόσχεται 600 άλογα από το μπλοκ του μοτέρ που χρησιμοποιείται ήδη στη Rolls-Royce, φίρμα που ανήκει στο γκρουπ της BMW.

H «κινεζική» 7άρα βρίσκεται στην άλλη άκρη της κλίμακας και οι υποψήφιοι θα βρουν κάτω από το καπό της ένα μοτέρ τρεις φορές πιο μικρό από αυτό της V12. Σύμφωνα με το BMW Blog, η BMW είναι έτοιμη να λανσάρει στη μεγάλη ασιατική χώρα με την τεράστια αγορά την 730Li. Πίσω από αυτό το όνομα κρύβεται φυσικά ένα αυτοκίνητο με επιμηκυμένο μεταξόνιο και ένας 4κύλινδρος δίλιτρος κινητήρας (ο B48, ο ίδιος που χρησιμοποιείται στη 225i Active Tourer) με 252 PS και 35,7 kgm. Το μοτέρ αυτό, έρχεται να αντικαταστήσει στη 7 Series το 6κύλινδρο σε σειρά της 730Li της προηγούμενης γενεάς.

Στόχος είναι, η BMW να μπορεί να διαθέσει μια οικονομική έκδοση της 7 Series στην Κίνα, αλλά μην θεωρείτε απίθανο το ίδιο μοντέλο να κάνει την εμφάνισή του και στην Ευρώπη.

[Πηγή BMW Blog μέσω caradisiac]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube