Nέα Bentley Continental GT, αντικαθιστά τον W12 με PHEV V8

Nέα Bentley Continental GT, αντικαθιστά τον W12 με PHEV V8

Με 782 ίππους, η καινούργια Bentley Continental GT είναι ακόμα ισχυρότερη από την W12 έκδοση.

Η νέα Continental GT Speed ​​είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης Ultra Performance της Bentley κι εισάγει μια τολμηρή νέα σχεδιαστική γλώσσα για την εξηλεκτρισμένη εποχή.

Σε σχέση με την απερχόμενη, η νέα Continental GT διατηρεί σχεδιαστική συγγένεια, αλλά η Bentley ισχυρίζεται ότι πρέπει να τη θεωρούμε νέο μοντέλο, με το 68% των εξαρτημάτων να είναι καινούργια.

Και πιο οικολογική και πιο ισχυρή, ας είναι καλά το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα

Continental GT

Τα σημαντικότερα νέα αφορούν την προσθήκη ενός νέου V8 PHEV κινητήρα που αντικαθιστά τον ένδοξο W12 της βρετανικής εταιρείας. Η νέα διάταξη υπερκαλύπτει το έλλειμμα των τεσσάρων κύλινδρων, με τον βενζινοκινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα να συνδυάζονται για να αποδώσουν 782 ίππους – καθιστώντας την το ισχυρότερο μοντέλο δρόμου της Bentley μέχρι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έκδοση Istanbul ή αλλιώς οι Bentley αλά τούρκα

Η υβριδική τεχνολογία θα ενσωματωθεί και στη μπερλίνα Flying Spur, αλλά και στο SUV Bentayga. Συνδυάζει μια εξελιγμένη έκδοση του V8 των 4,0 lt της Bentley κι ένα ηλεκτρομοτέρ 190 ίππων στο αυτόματο κιβώτιο. Η ενέργεια παρέχεται από μπαταρία 25,9 kWh στο κάτω μέρος του πορτμπαγκάζ. Έτσι, η νέα Continental GT μπορεί να διανύσει έως 80 km μόνο με ρεύμα, σε ταχύτητες έως και 140 km/h.

Continental GT

Με 782 ίππους και 1.000 Nm, η νέα GT είναι το ισχυρότερο, αλλά και το ταχύτερο μοντέλο δρόμου της Bentley μέχρι σήμερα. Φτάνοντας τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,2 κι έχοντας τελική ταχύτητα τα 335 km/h. H ξεσκέπαστη drop-top GTC, το οποίο λανσάρεται ταυτόχρονα με την κουπέ για πρώτη φορά, χρειάζεται μόνο 0,2περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φρένο της Bentley στην ηλεκτροκίνηση, αναβολή και βλέπουμε

Με την μπαταρία τοποθετημένη στο πίσω μέρος, η Continental GT έχει τώρα κατανομή βάρους 50:50, κάτι που την καθιστά «εγγενώς πιο ισορροπημένη κατά τη γρήγορη οδήγηση», υποστηρίζει η Bentley. Στη λειτουργία Dynamic, επιτρέπει μάλιστα κι υπερστροφή ισχύος, αλλά πάντα υφίσταται «ένα δίχτυ ασφαλείας για να επαναφέρει το αυτοκίνητο στη σωστή πορεία, εάν απαιτείται».

Continental GT

Η φρεσκαρισμένη σχεδίαση ενσωματώνει στοιχεία από τις Batur και Bacalar, με πιο εμφανή τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, με το χαρακτηριστικό μοτίβο «βλεφαρίδας». Θα το βλέπουμε όλο και πιο συχνά στις νέες Bentley.

Το εσωτερικό έχει λιγότερες αλλαγές, αλλά υπάρχουν νέα υλικά κι επιπλέον επιλογές εξοπλισμού για την τέταρτη γενιά του βρετανικού μοντέλου. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube