Το Tesla Model Y κατρακυλά στη 18η θέση των πωλήσεων

Το Tesla Model Y κατρακυλά στη 18η θέση των πωλήσεων

Το Tesla Model Y ήταν πέρσι το πιο καλοπουλημένο μοντέλο παγκοσμίως, αλλά πλέον χρειάζεται επειγόντως ένα facelift.

Model Y

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Elon Musk, το μεγάλο αφεντικό της Tesla, μας ενημέρωσε ότι το ανανεωμένο Model Y δεν θα καταφτάσει εντός της χρονιάς. Μήπως το ξανασκεφτεί, τώρα που θα δει τα νούμερα των πωλήσεων;

Το Tesla Model Y απόλαυσε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή δόξας, όταν ανακυρήχθηκε το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο του 2023 παγκοσμίως. Ανεξαρτήτως καυσίμου. Εξαιρετικά τιμητική διάκριση, που δείχνει πόσο αξιόλογο είναι. Ειδικά από τη στιγμή που δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ένα φθηνό μοντέλο.

Elon, λαμβάνει; Μήπως να επισπεύσουμε λίγο το facelift; Οι πωλήσεις έχουν πέσει στο μισό

Model Y

Όμως, οι παλιές μέρες κλέους έχουν παρέλθει. Ενώ τον Μάιο του 2023 ήταν στην 1η θέση στις ευρωπαϊκές πωλήσεις, η αντίστοιχη θέση για τον μήνα που μας πέρασε ήταν μόλις η 18η. Σε ποσοστό, οι πωλήσεις του έχουν μειωθεί κατά 49%, δηλαδή ουσιαστικά έχουν πέσει στις μισές. Στις 10.582 για την ακρίβεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Κατεβάστε» επιπλέον αυτονομία στο πισωκίνητο Tesla Model Y

Κάτι που κρίνεται απόλυτα αναμενόμενο, διότι το κοινό έχει εντυπωσιαστεί από τις αναβαθμίσεις που έλαβε το Model 3, κατά τη facelift έκδοση «Highland». Με σαφείς βελτιώσεις στην αυτονομία, την ηχομόνωση και κυρίως, την άνεση της ανάρτησης, μιλάμε για σχεδόν διαφορετικό μοντέλο.

Model Y

Το αγοραστικό κοινό λοιπόν αναμένει να ευεργετηθεί αντίστοιχα και το ηλεκτρικό SUV και παρουσιάζεται διστακτικό να προβεί στην παραγγελία. H νέα γενιά του Tesla Model Y θα φέρει την κωδική ονομασία «Juniper» κι ήδη από τα τέλη της περασμένης χρονιάς αναπτύσσεται φημολογία για την εμφάνισή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ηλεκτρικό Volkswagen ID.Roc θα αντικαταστήσει το T-Roc

Τη θέση του στην κορυφή των πωλήσεων κατέλαβε το VW T-Roc, αύξηση 12% σε σχέση με τον περσινό Μάιο. Ελάχιστα πίσω από τις 19.748 ταξινομήσεις του βρίσκεται το Golf με 19.333 νέα χάτσμπακ να κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Αύξηση 28%.

Model Y

Στην τρίτη θέση με πάντα υψηλά πλασαρίσματα είναι το Dacia Sandero. Με 18.676 πωλήσεις, κι αυτό έχει πτώση (10%) σε σχέση με πέρσι.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube