Αυτή είναι η τιμή του Toyota Land Cruiser στην Ελλάδα

Αυτή είναι η τιμή του Toyota Land Cruiser στην Ελλάδα

Το εμβληματικό Toyota Land Cruiser, έφτασε στην Ελλάδα, με την Toyota να ανακοινώνει την τιμή του. Αποκλειστικά online η διάθεσή του.

Toyota Land Cruiser

Η νέα γενιά του Toyota Land Cruiser παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο και πλέον, έφτασε η ώρα για την online διάθεσή του στην ελληνική αγορά.

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1951 κι έκτοτε, το θρυλικό off-roader του ιαπωνικού κολοσσού έγραψε τη δική του ιστορία στα παγκόσμια αυτοκινητικά τεκταινόμενα εξαιτίας των ανεξάντλητων εκτός δρόμου δυνατοτήτων και της αδιαπραγμάτευτης αξιοπιστίας του.

To Toyota Land Cruiser είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά αποκλειστικά online, ξεκινώντας από τις €121.260 

Toyota Land Cruiser

Πάνω σε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά βασίστηκε και το ολοκαίνουργιο Land Cruiser, «παντρεύοντας» την τετραγωνισμένη σχεδίαση, τις έντονες γωνίες και ακμές με ένα κλασικό για γνήσια εκτός δρόμου αυτοκίνητα, παρουσιαστικό. Μάλιστα, οι στρογγυλοί προβολείς της εξαιρετικά περιορισμένης έκδοσης First Edition, που έρχεται στην Ελλάδα και θα διατεθεί σε μόλις 3.000 κομμάτια στην Ευρώπη, προσδίδουν στην πέμπτη γενιά του Toyota Land Cruiser μια ρετρό πινελιά.

Στέκει 22 cm ψηλότερα από το έδαφος, δείχνοντας πως δύσκολα θα βρεθούν εμπόδια για να το σταματήσουν. Αρκεί μόνο η απόσταση; Όχι! Για αυτό και οι Ιάπωνες, προίκισαν το αυτοκίνητο με τη νέα πλατφόρμα GA-F της Toyota. Προσφέροντας 50% αυξημένη ακαμψία σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, καθιστώντας τον χειρισμό του πιο εύκολο σε κάθε επιφάνεια.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, με μήκος στα 4,92 m, ύψος 1,87 m, πλάτος 1,98 m και μεταξόνιο στα 2,85 m υπόσχεται υπεράνετους χώρους για τους πέντε ή τους εφτά επιβάτες που μπορούν να φιλοξενηθούν στην καμπίνα. Μιλώντας για την καμπίνα, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στο αναβαθμισμένο εσωτερικό, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής στις 12,3” να δίνουν μια πιο hi-tech και φυσικά, διασυνδεδεμένη εικόνα.

Toyota Land Cruiser

Η έκδοση First Edition, εξοπλίζεται επιπροσθέτως με δερμάτινα καθίσματα, πανοραμική οροφή Toyota Skyview, JBL ηχοσύστημα 14 ηχείων, ζάντες αλουμινίου 18”, σύστημα Multi-Terrain Select, Crawl Control, Down Hill Assist Control, κλείδωμα πίσω διαφορικού και το σύστημα Toyota Safety Sense 3.

Κάτω από το καπό της πέμπτης γενιάς Toyota Land Cruiser βρίσκεται ένας πετρελαιοκινητήρας 2,8 lt, που αποδίδει 204 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων. Όπως είχε ενημερώσει η Toyota, στις αρχές του 2025 θα εμπλουτίσει τη γκάμα του Land Cruiser με μια ήπια υβριδική έκδοση 48V (με το ίδιο κινητήριο σύνολο).

Toyota Land Cruiser

Για το τέλος αφήσαμε την τιμή. Σύμφωνα με τον online τιμοκατάλογο της εγχώριας αντιπροσωπείας, η 5θέσια έκδοση First Edition κοστίζει €121.260, με την τιμή της 7θέσιας να διαμορφώνεται στις €122.760.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube