Εκλείπουν τα πραγματικά 4x4; Είμαι κι εγώ εδώ, λέει το BAW 212

Εκλείπουν τα πραγματικά 4x4; Είμαι κι εγώ εδώ, λέει το BAW 212

Μπλοκάρει διαφορικά, αποσυνδέει την αντιστρεπτική, το BAW 212 είναι ένα πραγματικό αγρίμι.

Αναπολείς τα παλιότερα χρόνια που είχαμε προσιτά σκληροπυρηνικά 4x4; Αν θεωρήσουμε τις κοντές σχέσεις ως ένα χαρακτηριστικό πραγματικού off-roader, τότε όντως υπάρχει έλλειψη από πραγματικά «τζιπ». Αλλά όπως και στην ηλεκτροκίνηση, η λύση ίσως έρθει εξ Ανατολών: Με το BAW 212.

Μπορεί η ονομασία «BAW 212» να μη σας λέει κάτι, αλλά έχει πραγματικά λαμπρή κληρονομιά. Αποτελεί απόγονο του Beijing BJ212 και σχεδιαστικά αντιγράφει την καθεστηκυία — εκτός δρόμου — τάξη: Είναι κάτι ανάμεσα σε Jeep Wrangler, Ford Bronco, Land Rover Defender κι Ineos Grenadier.

Ποιος είπε ότι οι Κινέζοι είναι καλοί μόνο στα ηλεκτρικά; Αν ψάχνεις με το κυάλι να βρεις σκληροπυρηνικό 4x4, ίσως η λύση βρίσκεται στην Ανατολή

BAW 212

Το γωνιώδες του αμάξωμα, η κάθετη μάσκα, οι στρογγυλοί προβολείς κι η κοψιά των θυρών βροντοφωνάζουν ότι τούτο δω είναι ένα πραγματικό αγριοκάτσικο. Το έξτρα προβολάκι στο φτερό μπροστά από τον οδηγό θα φωτίσει τα δύσκολα περάσματα τις βραδινές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι θα επιλέγατε για εκτός δρόμου ανωριμότητες; Jeep Wrangler, Land Rover Defender ή Ineos Grenadier; [video]

Με μήκος 4,7 m, πλάτος 1,90 , ύψος 1,94 m και μεταξόνιο 2,86 m, είναι χορταστικό στο μάτι. Αλλά και στις ικανότητες. Μπορεί να ρυμουλκήσει έως 2.500 kg, ενώ το ίδιο ζυγίζει 2.150 kg. 

BAW 212

Μπορεί η κινεζική καταγωγή του να φέρνει στο νου εξηλεκτρισμένες διατάξεις, αλλά το BAW 212 επιμένει αμιγώς θερμικά. Φοράει δίλιτρο 4κύλινδρο τούρμπο μοτέρ με 250 ίππους, που συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Δεν γνωρίζουμε κάτι για τις επιδόσεις, πέρα από την τελική ταχύτητα των 170 km/h. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς να κάνεις ένα καινούργιο Jeep Wrangler να μοιάζει με παλιό

Ως γνήσιο off-roader, η κίνηση γίνεται κατ' επιλογήν στον πίσω άξονα, σε όλους τους τροχούς, ενώ υπάρχουν κοντές σχέσεις. Ο οδηγός μπορεί να κλειδώσει τα διαφορικά και να αποσυνδέσει την αντιστρεπτική ράβδο. 

BAW 212

Ασφαλώς υπάρχει επιπλέον ρεζέρβα και μάλιστα κανονικών διαστάσεων, εκεί που οφείλει να είναι σε κάθε εκτός δρόμου: Στην πίσω πόρτα. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά το δεύτερο 6μηνο του έτους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube