VW Group: 800.000 EV το 2022 και η Porsche στο χρηματιστήριο

VW Group: 800.000 EV το 2022 και η Porsche στο χρηματιστήριο

Ο ισχυρός άνδρας του VW Group, Herbert Diess, τόνισε ότι στόχος είναι η πώληση 800.000 ηλεκτρικών οχημάτων το 2022, ενώ επιβεβαίωσε και την «είσοδο» της Porsche στα διεθνή χρηματιστήρια!

Το ετήσιο συνέδριο του VW Group μπορεί να μην έβγαλε τη «μεγάλη» είδηση, επιβεβαίωσε όμως κατά κάποιο τρόπο αυτό που λίγο έως πολύ όλοι γνώριζαν. Ότι το μόνο πράγμα που απασχολεί τους Γερμανούς, είναι το πως θα εξελιχθούν στη Νο 1 δύναμη παγκοσμίως στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Herbert Diess, έκανε λόγο για το μακρύ και δύσκολο δρόμο που έχει μπροστά του ο όμιλος έως ότου πετύχει τους στόχους του. Αναφέρθηκε στη μεγάλη αντίπαλο Tesla λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τους «δυσκολεύει» περισσότερο απ' ότι θα περίμεναν, ενώ έκανε ειδική μνεία και στην Porsche, τονίζοντας ότι έφθασε πλέον η ώρα οι μετοχές της εταιρείας να διαπραγματευτούν δημόσια στα διεθνή χρηματιστήρια. Μάλιστα, οριοθέτησε και το χρονικό διάστημα που θα συμβεί αυτό και πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τα τέλη του 2022.

VW Group

Ο υπεύθυνος πωλήσεων του ομίλου, Phildegard Wortmann, έκανε λόγο για μείωση στις πωλήσεις συμβατικών μοντέλων και άνοδο των ηλεκτρικών, ενώ έθεσε ως στόχο τις 800.000 ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων για το 2022, προκειμένου το 2023, ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στα 1,3 εκατ. με απώτερο στόχο έως το 2030, το VW Group να πωλεί μόνο ηλεκτρικά μοντέλα σε παγκόσμια κλίμακα.

Αρκεί βέβαια να ομαλοποιηθεί και η κατάσταση με την έλλειψη ημιαγωγών και υπό την προϋπόθεση πάντα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δε θα δημιουργήσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες περαιτέρω προβλήματα τόσο στην παραγωγή όσο και στις πρώτες ύλες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube