Viper 7.01: Όλη η ιστορία πίσω από μια προσπάθεια για ρεκόρ [video]

Viper 7.01: Όλη η ιστορία πίσω από μια προσπάθεια για ρεκόρ [video]

Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για την προσπάθεια ιδιωτών φαν να ξανακάνουν το Dodge Viper βασιλιά του Nürburgring.

Το 2011, το Viper ACR ήταν ο βασιλιάς του ’Ring –ανάμεσα στα αυτοκίνητα «κανονικής» παραγωγής–  με χρόνο 7’ 12” 3.

Έκτοτε το απόλυτο ρεκόρ στα 20,6 km της Nordschleife άλλαξε κάμποσες φορές χέρια, χωρίς το Viper να το διεκδικήσει ξανά.

Στις αρχές του 2016, μάλιστα, η Fiat Chrysler Automobiles αποφάσισε να καταργήσει το μοντέλο, καθώς δεν πληρούσε πλέον τις προδιαγραφές ασφάλειας. Αυτή η είδηση του τέλους ενός από τα πιο εμβληματικά αμερικάνικα αυτοκίνητα δεν ήταν καθόλου ευχάριστη για τους απανταχού βενζινοαίματους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το τελευταίο Viper

Έτσι, μια ομάδα από φαν του Viper ξεκίνησε μια εκστρατεία crowdfunding (χρηματοδότησης από το κοινό μέσω διαδικτύου) για να συγκεντρώσει $159.000, ένα ποσό το οποίο θα επέτρεπε τη διεκδίκηση του ρεκόρ από την Porsche 918 Spyder που είχε γυρίσει την Πράσινη Κόλαση σε 6’ 57”. Θα ήταν ο ιδανικός τρόπος αποχαιρετισμού του εμβληματικού αμερικάνικου musclecar.

Ο «έρανος» είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς η ομάδα συγκέντρωσε $201.740 και ο ντίλερ Viper Exchange από το Houston του Texas τους παραχώρησε δύο ολοκαίνουργια Viper GTS-R. H προσπάθεια είχε επίσης την υποστήριξη των ελαστικών Kumho και της εταιρείας μηχανολογικών συμβούλων Prefix.

H ιδιωτική ομάδα, με τα Viper και δύο ικανούς οδηγούς, πήγε στη Γερμανία, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με το σχέδιο.

Παρά τον απρόβλεπτο καιρό, τις μεγάλες φθορές σε λάστιχα και ανταλλακτικά, και το περιορισμένο μπάτζετ, τον περασμένο Ιούλιο το Viper σημείωσε ένα 7’ 03” 45 – πολύ καλό χρόνο, αλλά αρκετά πίσω από εκείνον της 918 Spyder. Στη συνέχεια, ο Lance Arnold κατάφερε να πετύχει ένα ακόμα καλύτερο 7’ 01”, αλλά στην επόμενη και τελευταία προσπάθειά του είχε μια έξοδο, χτύπησε στην μπαριέρα και το πράγμα τελείωσε εκεί.

Το όλο εγχείρημα γυρίστηκε σε ταινία από την FoxProFilms. Είναι διάρκειας 24 λεπτών, αλλά αξίζει να τη δείτε για να νιώσετε το πάθος και το πείσμα αυτών των ανθρώπων στην προσπάθειά τους να τα βάλουν στα ίσια με τα εργοστάσια.

[Πηγή: FoxProFilms]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube