Τυφώνας Helene, 672 αυτοκίνητα βγήκαν «off» σε αντιπροσωπεία της Kia στη Φλόριντα

Τυφώνας Helene, 672 αυτοκίνητα βγήκαν «off» σε αντιπροσωπεία της Kia στη Φλόριντα

Ο τυφώνας Helene κατέστρεψε 672 οχήματα σε αντιπροσωπεία της Kia στο New Port Richey της Φλόριντα, προκαλώντας ζημιές ύψους 28-30 εκατ. δολαρίων. Η Kia αντέδρασε άμεσα στέλνοντας νέα αυτοκίνητα για να καλύψει το χαμένο απόθεμα.

τυφώνας Helene

Ο τυφώνας Helene που έπληξε τις ΗΠΑ προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε μια αντιπροσωπεία της Kia στη Φλόριντα, όπου καταστράφηκαν συνολικά 672 οχήματα. Η συνολική απώλεια εκτιμάται μεταξύ 28 και 30 εκατ. δολαρίων.

Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν στην αντιπροσωπεία Ken Ganley Kia στο New Port Richey και περιλάμβαναν 660 καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, καθώς και 12 αυτοκίνητα πελατών που βρισκόντουσαν εκεί για σέρβις. Η περιοχή έχασε την παροχή ρεύματος νωρίς το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου, ενώ μερικά τμήματα της αντιπροσωπείας βρέθηκαν κάτω από 1,2 μέτρα νερό. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, Ken Ganley, τα μόνα αυτοκίνητα που επέζησαν ήταν εκείνα που είχαν πάρει οι υπάλληλοι εκτός της εγκατάστασης πριν από την έλευση του καταστροφικού τυφώνα.

Αν και η πλειονότητα των αυτοκινήτων υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες, σε κάποια άνοιξαν και οι αερόσακοι λόγω της πίεσης από τα νερά

τυφώνας Helene

Από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα, 500 ήταν καινούργια μοντέλα της Kia και 160 ήταν μεταχειρισμένα. Η αντιπροσωπεία ανήκει στον όμιλο Ken Ganley Automotive Group, τον 14ο μεγαλύτερο όμιλο αντιπροσωπειών στις ΗΠΑ. Ο Ganley υπολογίζει ότι θα χρειαστεί να πληρώσει περίπου 3,5 εκατ. δολάρια για την κάλυψη των ασφαλιστικών αποζημιώσεων των αυτοκινήτων που καταστράφηκαν.

Αν και η πλειονότητα των αυτοκινήτων υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες, κάποια εξ αυτών τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ σε αρκετά άνοιξαν οι αερόσακοι λόγω της πίεσης από τα νερά.

τυφώνας Helene

Παρά τη σημαντική καταστροφή, η Kia αντέδρασε άμεσα, αποστέλλοντας 15 καινούργια οχήματα την επόμενη μέρα. Επιπλέον, αναμένονται 300-400 ακόμη αυτοκίνητα από το εργοστάσιο, ενώ ο όμιλος Ken Ganley θα στείλει περίπου 100 μεταχειρισμένα οχήματα από καταστήματά του στο Οχάιο για να αναπληρώσουν το απόθεμα.

Ο τυφώνας Helene άφησε πίσω του περισσότερους από 130 νεκρούς σε έξι πολιτείες των νοτιοανατολικών ΗΠΑ, προσθέτοντας ακόμα μια τραγική σελίδα στη φετινή περίοδο των τυφώνων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube