Τρεις Porsche Panamera Sport Turismo μεταφέρουν ράβδους χρυσού αξίας 11 εκατομμυρίων [video]

Τρεις Porsche Panamera Sport Turismo μεταφέρουν ράβδους χρυσού αξίας 11 εκατομμυρίων [video]

Να τι χρειάζεται ένα γρήγορο και αξιόπιστο στέισον-βάγκον!

Αν περνούσατε τυχαία από το ανατολικό Λονδίνο την περασμένη Κυριακή, θα βλέπατε ένα ασυνήθιστο θέαμα: μια πομπή υψηλής ταχύτητας από τρεις Porsche Panamera Sport Turismo, ένα ελικόπτερο και κάμποσους μοτοσικλετιστές της αστυνομίας.

Το κομβόι δεν συμμετείχε σε γύρισμα κάποιας ταινίας, ούτε επρόκειτο για καταδίωξη ληστών από την αστυνομία. Τα οχήματα συμμετείχαν στη μεταφορά 24 ράβδων χρυσού που ανήκαν στην εταιρεία εξευγενισμού και εμπορίας χρυσού Baird & Co. και η αξία τους έφτανε τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ράβδοι χρυσού μεταφέρονταν από τα εργαστήρια της Baird στη νέα της έκθεση, στο Hatton Garden, σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων. Για τη μεταφορά, η εταιρεία χρησιμοποίησε τρεις εντελώς νορμάλ Panamera Sport Turismo, χωρίς καμία τροποποίηση για την περίπτωση. Οι δύο Panamera ήταν Turbo και η τρίτη Turbo S E-Hybrid.

Κάθε αυτοκίνητο μετέφερε τον οδηγό του, έναν χειριστή ασυρμάτου κι έναν ειδικό φρουρό της ασφάλειας. Το ωφέλιμο φορτίο που απέμενε, επαρκούσε για τη μεταφορά 8 ράβδων χρυσού, τοποθετημένων σε ειδικά κιβώτια της Baird & Co.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Porsche Panamera 4 E-Hybrid

«Στην περίπτωση αυτή, είχαμε ένα πολύ μεγάλο φορτίο χρυσού να μεταφέρουμε, πράγμα πολύ σπάνιο. Έπρεπε να είμαστε σίγουροι ότι τα αυτοκίνητα θα ήταν απολύτως αξιόπιστα, σταθερά και ικανά να μεταφέρουν το χρυσό έχοντας μεγάλο περιθώριο σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις», δήλωσε ο Nick Hammond, διευθυντής της Baird & Co.

«Δεν θέλαμε τα αυτοκίνητα να είναι επ’ ουδενί λόγω κοντά στα όριά τους – μια πολύ μεγάλη απαίτηση. Και παρά το τεράστιο βάρος –και την πυκνότητά του– που έπρεπε να μεταφέρουν, οι Panamera απέδωσαν άψογα».

Το εγχείρημα ήταν βέβαια διαφημιστικό, αλλά με πολύ μεγάλο ρίσκο, δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα δεν είχαν καμία απολύτως μετατροπή. Όμως το πράγμα δούλεψε και οι ράβδοι χρυσού μεταφέρθηκαν με επιτυχία.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube