To Tesla Model 3 πήρε την έγκριση για να γίνει ΤΑΧΙ στη Νέα Υόρκη

To Tesla Model 3 πήρε την έγκριση για να γίνει ΤΑΧΙ στη Νέα Υόρκη

Είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που παίρνει την έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής.

Το επόμενο ΤΑΧΙ που θα σταματούσατε στη Νέα Υόρκη θα μπορούσε να είναι ένα Tesla Model 3 καθώς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πήρε την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της πόλης.
Παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν εμφανίζεται ακόμη στον σχετικό κατάλογο των αυτοκινήτων που έχουν την έγκριση, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι το Model 3 έχει όντως εγκριθεί ως «NYC Taxicab».

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Model 3 είναι το μόνο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που έχει πάρει την έγκριση της επιτροπής. Στον σχετικό κατάλογο φιγουράρουν οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον όπως τα Chevrolet Malibu Hybrid, Chrysler Pacifica Hybrid, Ford Fusion Hybrid, Hyundai Sonata Hybrid, Lincoln MKZ και το Lexus RX 450h, όμως κανένα δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Η Νέα Υόρκη δεν είναι η μόνη πόλη που έχει δώσει την άδεια στο Tesla Model 3 να χρησιμοποιηθεί ως ΤΑΧΙ. Οχήματα της Tesla ήδη εκτελούν χρέη ΤΑΧΙ στις Κάτω Χώρες (από το 2017 είχαν έναν από τους μεγαλύτερους στόλους ΤΑΧΙ), ενώ το Ντουμπάι έχει σαν στόχο να εντάξει στο στόλο των ΤΑΧΙ του 200 Tesla.

Μένει να δούμε κατά πόσο οι εταιρείες ΤΑΧΙ της Νέας Υόρκης θα εντάξουν στους στόλους τους το Model 3, την ώρα που ο Elon Musk έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο και έχει αποκαλύψει ότι στα άμεσα σχέδιά του είναι να ξεκινήσει από το 2020 μια υπηρεσία robotaxi στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί χωρίς οδηγούς, βασιζόμενη στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube