Shell και Nio, ανταλλαγή μπαταριών αντί για επαναφόρτιση

Shell και Nio, ανταλλαγή μπαταριών αντί για επαναφόρτιση

Η Nio είναι γνωστή για τους σταθμούς για ανταλλαγή μπαταριών, γλιτώνοντας έτσι την ταλαιπωρία της αναμονής για επαναφόρτιση. Στην Ευρώπη, η Nio συνεργάζεται με τη Shell σε αυτή την ιδιαίτερη επιχείρηση.

Ανταλλαγή μπαταριών, Nio και Shell

Τον περασμένο Μάιο, σας είχαμε δώσει την είδηση για την άφιξη μιας νέας κινεζικής φίρμας στην Ευρώπη. Η Nio, αρχικά γνωστή για το αυτόνομο σπόρτσκαρ EP9, διαθέτει πλέον μια πραγματική γκάμα 100% ηλεκτρικών μοντέλων. Επιπλέον, η Nio είχε επιβεβαιώσει την άφιξή της στη Γηραιά Ήπειρο με ένα νέο σύστημα για ανταλλαγή μπαταριών, προκειμένου να εξαλείψει τον βραχνά με την επαναφόρτιση.

H ανταλλαγή μπαταριών αντί για επαναφόρτιση δεν έχει σημειώσει μέχρι στιγμής επιτυχία, καθώς το κόστος των εγκαταστάσεων είναι υψηλό, ενώ τίθενται και πολλοί τεχνικοί περιορισμοί.

Η Nio, που είχε επιβεβαιώσει τον Μάιο ότι η ανταλλαγή μπαταριών θα προσφερόταν στους Ευρωπαίους πελάτες της, δίνει τώρα περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό το πρόγραμμα. Η κινεζική φίρμα έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας με τη Shell για την ανάπτυξη αυτών των ιδιαίτερων σταθμών που καταργούν (ή περιορίζουν) την επαναφόρτιση. Η Nio θα ξεκινήσει με την εγκατάσταση περίπου 100 σταθμών για ανταλλαγή μπαταριών στην Κίνα έως το 2025, αλλά θα προχωρήσει επίσης σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Ευρώπη το επόμενο έτος.

Ανταλλαγή μπαταριών, Nio και Shell

Η Nio, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να παραδίδει αυτοκίνητα στη Νορβηγία, θα βρει τον εμπορικό δρόμο της και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές μέσα στους επόμενους μήνες. Ο κατασκευαστής, επίσημος πλέον συνεργάτης της Shell, θα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επωφεληθούν από προνομιακές τιμές και πρόσβαση στους σταθμούς φόρτισης της πετρελαϊκής εταιρείας. Κάτι που εξάλλου κάνουν και άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών, αναπροσανατολίζοντας τη δραστηριότητά τους (λιανική και εφοδιαστική στη χονδρική) προς νέου τύπου ενέργειες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube