Οι πρωταγωνιστές του Top Gear γλιτώνουν από φλεγόμενη Alpine A110

Οι πρωταγωνιστές του Top Gear γλιτώνουν από φλεγόμενη Alpine A110

H Alpine που δοκίμαζε ο Chris Harris με συνοδηγό τον Eddie Jordan τυλίχτηκε στις φλόγες, αλλά ευτυχώς κανείς δεν έπαθε τίποτε.

Την Alpine οδηγούσε ο Harris, με τον Jordan στο διπλανό κάθισμα, την περασμένη Δευτέρα σε ένα κλειστό στην κυκλοφορία κομμάτι της ειδικής διαδρομής No.17 (Col de Braus / Power Stage) του Ράλι Monte Carlo.

Ξαφνικά άναψε το λαμπάκι διαχείρισης του κινητήρα στο ταμπλό και αμέσως μετά ο Harris αντιλήφθηκε το πρόβλημα.

«Κατάλαβα ότι έπρεπε να πεταχτώ έξω όταν άνοιξα την πόρτα και οι φλόγες τύλιξαν το μπράτσο μου», περιέγραψε ο διάσημος παρουσιαστήs.

H εκπομπή BBC Top Gear εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ένα συμβάν έλαβε χώρα με μια Alpine κατά την ώρα μαγνητοσκόπησης στο Μονακό την περασμένη Δευτέρα το πρωί, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο – κάτι που η Alpine τώρα ερευνά.

«Ευτυχώς ο Chris Harris και ο επιβάτης του, Eddie Jordan, βγήκαν και οι δύο από το σταματημένο αυτοκίνητο αλώβητοι».

Δεν ισχύει το ίδιο για την πανέμορφη Alpine που καταστράφηκε ολοσχερώς μέσα σε 4 λεπτά. «Δυστυχώς το αυτοκίνητο χάθηκε, και πάντα με λυπεί να βλέπω ένα πανέμορφο αυτοκίνητο να καταστρέφεται», σχολίασε ο Harris.

Κι ο Jordan εξέφρασε τη λύπη του για την καταστροφή του αυτοκινήτου, πριν καν αυτός και ο Harris ολοκληρώσουν την οδήγηση:

«Το να κάνω μια ειδική του Ράλι Monte Carlo ήταν ένα όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα», είπε ο παλιός παράγων της Formula 1. «Το αυτοκίνητο ήταν εκπληκτικό, τόσο ελαφρύ στο πάτημά του. Χόρευε πάνω στο βουνό και ο Chris το οδηγούσε περίφημα. Είναι πολύ κρίμα που δεν τελειώσαμε τη δοκιμή, αλλά τέτοια πράγματα συμβαίνουν».

Δεν υπάρχει ακόμη πληροφόρηση για την αιτία της φωτιάς. Εκπρόσωπος της Alpine δήλωσε ότι συνέβη ένα «τεχνικό πρόβλημα» κατά την ώρα της μαγνητοσκόπησης και ότι, προληπτικά, η εταιρεία «πάγωσε όλες τις οδηγικές δραστηριότητες με αυτοκίνητα προπαραγωγής».

Επικίνδυνη δουλειά το να παρουσιάζεις εκπομπή αυτοκινήτου…

[Πηγή: Daily Mail]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σοβαρό ατύχημα του Richard Hammοnd με το ηλεκτρικό Rimac [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube