Ο κινεζικός τρόπος φόρτισης του EV

Ο κινεζικός τρόπος φόρτισης του EV

Άμα δεν υπάρχει υποδομή φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αμολάς καλούμπα-μπαλαντέζα από το μπαλκόνι! Σε όποιον όροφο κι αν μένεις!

H απουσία ταχυφορτιστών και γενικώς φορτιστών στους δρόμους είναι μαζί με την υψηλή τιμή αγοράς, η κύρια τροχοπέδη για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Η έλλειψη ανάλογης υποδομής στην Κίνα, ακόμη και σε εμπορικά κέντρα, μεγάλα πάρκινγκ και κυβερνητικά κτίρια, αποτρέπει τους Κινέζους από το να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για κεντρικούς φορτιστές πολυκατοικίας, καθώς αυτό αποτελεί ένα υπέρογκο έξοδο για το μέσο Κινέζο.

Τι γίνεται λοιπόν άμα διαμένεις σε μια πολυκατοικία, και δη ψηλά. Αυτό που πολλές φορές το έχουμε πει σαν ανέκδοτο, φαίνεται ότι ο πολυπράγμων Κινέζος με τον οποίο ασχολούμαστε το έκανε πραγματικότητα. Αμόλησε μπαλαντέζα από μπαλκόνι του διαμερίσματός του για να φορτίσει το ηλεκτρικό Beijing Auto Senova EV160 του. Το ότι την έχει μαγκώσει και στο πορτμπαγκάζ ελέγχεται αν το έχει κάνει για να μείνει σταθερή ή για να μην του την κλέψουνε.

   
Την αμολάς από το 7ο όροφο, της κάνεις μια κουλούρα γύρω από το φανοστάτη, της κρεμάς με μια σακκούλα με άμμο για να μένει σταθερή, κονεξάρεις το μετασχηματιστή και είσαι έτοιμος!

[Πηγή CarNewsChina]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube