Νέα, σημαντική διάκριση για την BYD

Νέα, σημαντική διάκριση για την BYD

Άλμα 69 ολόκληρων θέσεων για τη BYD στη λίστα Fortune Global 500 που ανακοινώθηκε στις αρχές Αυγούστου, πιστοποιώντας τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική της κινεζικής φίρμας.

BYD Seal U

Το έγκριτο επιχειρηματικό περιοδικό Fortune δημοσίευσε τη λίστα των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο, βάσει των εσόδων του οικονομικού έτους 2023, με την BYD να κερδίζει 69 ολόκληρες θέσεις, σκαρφαλώνοντας από τη θέση 212 του 2023 στη θέση 143.

Ο κινεζικός κολοσσός σημειώνει άνοδο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη λίστα Fortune Global 500. Επίτευγμα που καθιστά την BYD ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα μεταξύ όλων των εταιρειών αυτοκινήτων που αναφέρονται στη λίστα.

Τα ετήσια κέρδη της BYD σημείωσαν άνοδο της τάξης του 42%

BYD Seal

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz, η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία για το 2024

Το 2023, η εταιρεία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με τα ετήσια έσοδα να ανέρχονται σε 602,32 δισεκατομμύρια γιουάν (77 δισ. ευρώ) καταγράφοντας αύξηση 42% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία κατέγραψε νέο ρεκόρ με την πώληση πάνω από 3 εκατομμύρια μοντέλα νέας ενέργειας (NEVs) το περασμένο έτος, μπαίνοντας στη δεκάδα πωλήσεων των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων από την Κίνα κατάφερε να μπει στην συγκεκριμένη λίστα. Φέτος, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 1,9 εκατομμύρια μονάδες από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο κατατάχθηκε όγδοη μεταξύ των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ταυτόχρονα, οι επενδύσεις της BYD στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης για το 2024 αυξήθηκαν κατά 97%, αγγίζοντας τα 70 δισ. γιουάν (8,9 δισ. ευρώ).

BYD Atto 3

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως η παρουσία της BYD εκτείνεται πλέον σε 88 χώρες και περιοχές, με βάσεις παραγωγής στη Βραζιλία, την Ουγγαρία και το Ουζμπεκιστάν, με την εταιρεία να έχει έρθει σε συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση για την ανέγερση εργοστασίου στη γειτονική χώρα
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube