Να τι σημαίνει ψηλό κέντρο βάρους [video]

Να τι σημαίνει ψηλό κέντρο βάρους [video]

Απλή Φυσική: Μια γεμάτη μπετονιέρα δεν μπορεί να κάνει απότομους ελιγμούς, διότι τότε…

Ψηλό κέντρο βάρους. Μεταφορά βάρους. Αν οι δύο αυτές έννοιες συνδυαστούν, το αποτέλεσμα είναι εύλογο…

Ο Βιετναμέζος οδηγός της μπετονιέρας, στο παρακάτω video, δεν θα πρέπει να ήταν και φωστήρας στη Φυσική. Ούτε και στην οδήγηση, αφού είναι φανερό ότι ήταν αφηρημένος και δεν πρόσεξε εγκαίρως ότι τα αυτοκίνητα μπροστά του σταμάτησαν, ενώ επιπλέον έτρεχε και προσπερνούσε από δεξιά.

Η τέλεια συνταγή για σοβαρό ατύχημα. Η μία επιλογή που είχε ο οδηγός της μπετονιέρας ήταν να φρενάρει, αλλά δεν προλάβαινε και θα έπεφτε πάνω στα σταματημένα αυτοκίνητα με πιθανώς τραγικά αποτελέσματα. Έτσι προτίμησε τη δεύτερη επιλογή: να στρίψει απότομα αριστερά με την ελπίδα να αποφύγει τη σύγκρουση.

Όμως εδώ επενέβησαν οι φυσικοί νόμοι: Με την απότομη τιμονιά αριστερά, το βάρος μεταφέρθηκε δεξιά, η μπετονιέρα έγειρε και η κατακόρυφος από το κέντρο βάρους βγήκε έξω από τη βάση στήριξης που ορίζεται από τα σημεία επαφής των 4 ελαστικών με το δρόμο – όπως μας δίδασκε ο καθηγητής στο γυμνάσιο. Αποτέλεσμα: ανατροπή.

Η μπετονιέρα λοιπόν πλάγιασε δεξιά και βγήκε από το δρόμο. Ελπίζουμε χωρίς να τραυματιστεί κανένας. Ούτε κάποιος επιβάτης του αυτοκινήτου που έφαγε μια γερή ξώφαλτση, ούτε ο οδηγός της μπετονιέρας, που θα πρέπει να ξανακαθίσει στα θρανία…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εφιάλτης με τροχόσπιτο [video]

[Πηγή: ViralHog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube