Μεταμορφώνοντας το Renault 4L για τα 60ά γενέθλιά του

Μεταμορφώνοντας το Renault 4L για τα 60ά γενέθλιά του

Για να γιορτάσει την 60ή επέτειο του Renault 4, ο Ρόμβος συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή Mathieu Lehanneur για να δημιουργήσει το πρωτότυπο SUITE N°4, εμπνευσμένο από μια νομαδική σουίτα ξενοδοχείου που θα παρουσιαστεί σήμερα.

Renault SUITE No4

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από το εμβληματικό Renault 4L, ένα αυτοκίνητο που περιγράφει κυριολεκτικά μια ιστορία επιτυχίας. Με κατασκευή σε 28 χώρες, περισσότερες από οκτώ εκατ. 4L πουλήθηκαν σε περισσότερες από 100 χώρες κατά τη διάρκεια των 30 ετών της παραγωγής του.

Η Renault έχει μετατρέψει την επέτειο του αυτοκινήτου σε ετήσια με διαφορετικές πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα, η Billancourt ξεκίνησε μια παγκόσμια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δημοσιεύοντας δε ποικίλο περιεχόμενο κάθε μήνα και τα διεθνή μέσα είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια βόλτα με διαφορετικά ιστορικά Renault 4L, μερικά από τα οποία έχουν μετασκευαστεί με 100% ηλεκτρικό κινητήρα. Επιπλέον, μια συλλογή από 30 διαφορετικές εκδόσεις του Renault 4 εκτίθεται από τις 8 Οκτωβρίου 2021 στο Atelier Renault στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.

Το όραμα του Mathieu Lehanneur επηρεάστηκε από τους παράλληλους κόσμους του αυτοκινήτου και της αρχιτεκτονικής. Το Renault SUITE Nο4 είναι ένας φόρος τιμής στο 4L, που διοχετεύει το ίδιο αγνό, συγκρατημένο και απλό πνεύμα, ενώ δίνει προτεραιότητα στην αποτελεσματικότητα και στον αυθορμητισμό.

Renault SUITE No4

«Το SUITE Nο 4 ανοίγει την πόρτα σε ένα νέο είδος κινητικότητας που προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να ζήσουν εμπειρίες. Ήθελα να συγχωνεύσω τους κόσμους των αυτοκινήτων και της αρχιτεκτονικής για να δημιουργήσω ένα υπαίθριο δωμάτιο ξενοδοχείου. Ακόμη καλύτερα από την καλύτερη ανακτορική σουίτα, το αυτοκίνητο είναι ακριβώς εκεί που θέλεις να είναι, είτε δίπλα στη θάλασσα, στη μέση ενός γηπέδου είτε οδηγείς στην πόλη που πάντα ονειρευόσουν», περιέγραψε ο σχεδιαστής Mathieu Lehanneur.

Το Renault SUITE Nο 4 θα παρουσιαστεί αποκλειστικά σήμερα, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στο Christie’s, σε συνεργασία με την Maison & Objet. Η έκθεση στο κέντρο του Παρισιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, πριν τα οχήματα ενταχθούν στη συλλογή του Ρόμβου, στο Atelier Renault από τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, το πρωτότυπο αυτοκίνητο θα εκτεθεί επίσης με σκηνογραφία του Mathieu Lehanneur στην επόμενη έκθεση Maison & Objet, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 25 Ιανουαρίου 2022, στο εκθεσιακό κέντρο στο Villepinte, βορειοδυτικά του Παρισιού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube