Το Land Rover Defender ίσως δεν «πέθανε»

Το Land Rover Defender ίσως δεν «πέθανε»

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Jim Ratcliffe προσπαθεί να αγοράσει τα δικαιώματα κατασκευής του Defender, για να συνεχίσει την παραγωγή του.

Το θρυλικό Land Rover Defender ίσως επιστρέψει, έξι μήνες μετά την παύση της επίσημης παραγωγής του στο εργοστάσιο του Solihull.

Όπως αναφέρει η Sunday Times, ο χημικός μηχανικός και επιχειρηματίας Jim Ratcliffe βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με στελέχη της Jaguar-Land Rover, ελπίζοντας να αναβιώσει το θρυλικό βρετανικό εκτός δρόμου όχημα. Δεν γνωρίζουμε αν ο Ratcliffe έχει σκοπό να αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος ή/και κάποια τμήματα από τη γραμμή παραγωγής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σκοπός του είναι πάντως να το κατασκευάζει στο Ην. Βασίλειο.

Ο Jim Ratcliffe είναι ο ιδρυτής της εταιρίας χημικών Ineos, μιας εταιρίας με σημερινή αξία £3,2 δισ. Αυτή η πρωτοβουλία προσέγγισης της Jaguar-Land Rover ίσως φανερώνει ένα ευρύτερο ενδιαφέρον του Ratcliffe να δραστηριοποιηθεί και σε άλλους κλάδους της βιομηχανίας. Πιστεύεται πάντως ότι ο ίδιος έχει αγοράσει για ιδιωτική χρήση ένα από τα τελευταία Defender που κατασκευάστηκαν.

Επίσημα, η Jaguar-Land Rover προς το παρόν αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πιθανότητα μιας τέτοιας συνεργασίας, ενώ εκπρόσωπος της Ineos, απαντώντας «εκ μέρους του Ratclifffe», δήλωσε απλώς «ουδέν σχόλιο για την υπόθεση Land Rover Defender».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φωτογραφική αναδρομή στην ιστορία του Land Rover Defender

Θυμίζουμε ότι η Jaguar-Land Rover σταμάτησε πρόσφατα την παραγωγή του Defender, μετά από μια καριέρα 68 χρόνων, λόγω των ολοένα και αυστηρότερων κανονισμών εκπομπών ρύπων, απαιτήσεων για καλύτερη παθητική ασφάλεια και βέβαια, λόγω της πτώσης των πωλήσεων. Η επόμενη γενιά του, που αναμένεται μετά το 2018, θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο και σε πολλές παραλλαγές αμαξώματος.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube